- Dette hadde ikke gått om Thor gikk for grønn trøye

Hushovd-sjef mener laget har truffet perfekt med taktikken.

  • Odd Inge Aas
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Norske medier skrev før årets Tour de France om at Jonathan Vaughters, sportsdirektør i Garmin-Cervelo, nektet Hushovd å kjempe om den grønne poengtrøyen som han har vunnet to ganger tidligere.

Nå står nordmannen med to etappeseiere og flere dager i gul trøye, og hele Touren har blitt en lang parademarsj i verdensmestertrøyen.

Samtidig har lagets beste spurter, Tyler Farrar vunnet en etappe med hjelp av Hushovd i opptrekket.

Nå mener Vaughters at prestasjonene ikke ville vært mulig om Hushovd skulle kjempe om seieren i poengkonkurransen.

– Jeg sa til både Thor og Tyler før Touren at ingen av dere skal gå for den grønne trøyen. Vi skal gå for etappeseirer. For Tylers del betydde det flate massespurter, mens for Thor var det enten bakkespurter eller å gå i brudd, sier han til TV 2. Budskapet ble ikke tatt imot med begeistring hos Grimstad-rytteren.

– Jeg sa til Thor: Jeg vil at du skal ha det gøy på sykkelen, så glem å fokusere på bare en ting. Han tok det ikke så bra i begynnelsen og likte det dårlig. Men etter noen dager så sa han: Ok, jeg aksepterer dette. Han har fylt rollen sin i laget helt perfekt, og jeg er utrolig glad for å se at taktikken har fungert.

Vaughters mener det ville blitt for mye stress og kjemping i alle spurtene og «de tullete» mellomspurtene om den grønne trøyen skulle vinnes.

Hadde han vært en utfordrer for denne grønne trøyen spørs det også om han hadde fått lov til å gå i bruddene.

Jose Joaquin Rojas er nummer to, 34 poeng bak Mark Cavendish prøvde å komme av gårde i går, men da satte hovedfeltet opp farten og bruddet ble hentet inn.

Les også:

Laget en fordel

De to var lagkamerater i Credit Agricole i starten av Hushovds proffkarriere.

Nå er nordmannen blant de mest ettertraktede rytterne.

Hans nåværende sjef skjønner at Hushovd ikke alltid har vært fornøyd denne sesongen.

– Thor var i mange år på et lag som var bygget rundt han i Credit Agricole. Dette året har vært annerledes for han, ettersom vi noen ganger har kjørt for andre og andre ganger for han. Men vi har et så sterkt lag, at det er til hans fordel. I Paris-Roubaix så var det ikke til hans fordel, men her i Touren så har det vært det.

– Nå ser han at dette fungerer ganske bra. Han tenker nok at dette ikke var helt slik han hadde ønsket det på forhånd, men ser nå at det er bra og morsomt likevel, sier Vaughters.

Vil ha treårskontrakt

I VG sier Alex Carera, Hushovds manager, at nordmannen krever en treårskontrakt, at han blir kaptein og at det er et protourlag som stiller med et godt opplegg i Paris-Roubaix og Flandern rundt.

Klassikerne blir 33-åringens store mål de neste sesongene.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Frankrikes største sportsavis gir Norge 10 av 10

  2. - Vi kan bare se på med misunnelse

  3. Hushovd spurtslo Boasson Hagen

  4. Hushovds vanskelige valg

BT anbefaler

Strid om skulpturen «Krigsseileren». – Vil ha kvalitet på kunsten i offentlige rom.

«Krigsseileren» er ferdig og fullfinansiert. Men kommunens kunstneriske råd vil ikke at skulpturen settes opp.

LES SAKEN