Neteland må overbevist for å få verdenscupsjanser

De neste ukene blir avgjørende for Bjørnar Netelands mulighet for en snarlig retur til verdenscupen.

Bjørnar Neteland har avgjørende uker foran seg.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg trenger ett godt renn i storslalåm for å få prøve meg igjen i verdenscupen. sier Fana-alpinisten.

23-åringen debuterte i verdenscupen i Kvitfjell i slutten av februar i fjor. Siden har han konkurrert fire ganger i den gjeveste klassen, men uten å gjøre seg veldig sterkt bemerket. 54.-plassen fra utforen i Val Gardena før jul er hans beste plassering så langt.

Les også

Jansrud sørget for norsk nedtur i Kitzbühel

Spennende renn

Denne uken kjører han flere renn i franske Val-d'Isère, før Europacupen flytter videre til Lelex, Crans Montana og Sella Nevea.

— Det er masse spennende renn fremover, deriblant to kombinasjonsrenn, sier Neteland og henviser til den disiplinen han vanligvis hevder seg best i.

Alpinist Bjørnar Neteland.

I det daglige er det Europacuplaget som er Bjørnar Netelands tilholdssted. Sammen med de andre utøverne på laget reiser han rundt i Europa og trener og konkurrerer. Målet for dem alle er verdenscupen, men for de fleste gjelder den samme dynamikken. Å gå gradene og ta stegene. Tålmodig og disiplinert.For Bjørnar begynte det i Bondetrekket på Kvamskogen, trekket som bestefaren og noen kompiser konstruerte og satte opp, og som frem til 2013 ble drevet av folk i familien.

Det mentale mangler

— Det er sjelden jeg bruker det nå, men, ja, det er fremdeles i drift.

Bakkene er blitt brattere og mer utfordrende for Bjørnar Neteland, og nå er det bare noen små detaljer som skiller bergenseren fra de beste i verden.

— Jeg er en god nok skikjører, men det er det siste, lille mentale som mangler. Alpint er en veldig mental gren, og det hjelper ikke å være verdensmester på trening. Du må prestere når det gjelder, sier Neteland, som er en stolt brikke i en imponerende norsk tradisjon, i dag med Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen som enerne.

— Det er kult at et lite landslag er så toneangivende i verden. Det er en liten og sammensveiset gjeng som gleder seg over hverandres fremganger, og som det er kjekt å være sammen med. De er veldig inkluderende og lite selvhøytidelige. Målet mitt er definitivt å bli like god som dem, sier Bjørnar Neteland.

Publisert