«Bedriften Brann er en arrogant bølle som ikke lytter til andre»

Blogg: «Doddo» oppsummerer hva som gikk galt på årsmøtet i Brann.

Doddo er betenkt etter onsdagens årsmøte i Brann.
  • Eduardo «doddo» Andersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Jeg har alltid elsket laget. Klubben derimot har jeg ikke alltid hatt de samme følelsene for.

Bedriften Brann har, slik jeg har oppfattet det, vært en arrogant bølle som sjelden har evnet å lytte til sine omgivelser, til sine supportere, til og med sine egne medlemmer.

Les også

Dette burde du opplyst om før årsmøtet, Tennfjord!

Dette har de siste årene delvis endret seg. Klubben har i langt større grad tatt sine supportere – de som de lever av – langt mer på alvor. Det er ikke bare sponsorer, næringslivsfolk og annen fiff som blir møtt med respekt.

Endringen har først og fremst skjedd fordi dedikerte supportere har krevd innflytelse. Årene da de bare godtok at de var aller nederst i Brann-hierarki, er for lengst forbi.

Supporterne har i dag makt til å påvirke klubbens valg. Dette har de blant annet klart ved å få inn sine representanter i styret.

At noen i det hele tatt kunne tro at disse supportergruppene ville reversere sin innflytelse, er ubegripelig. Og det er nettopp det som forundrer meg aller mest gårdagens historiske årsmøte, det at det aldri gikk opp for verken valgkomiteen, Rolf Barmen eller Kjell Tennfjord at medlemmene ikke var villige til å bøye av.

De ville for enhver pris ha sin representant inn i styret.

Les også

Davy Wathne: - Brann mangler en kjerne

Aller mest er jeg forundret over valgkomiteen som ikke loddet stemningen blant Branns medlemmer. De kjørte på som om dette var en ordinær bedrift.

Men dette er som politikk, det er ikke alltid plass til de best kvalifiserte folkene. Man må også ha med seg andre, muligens mindre kompetente personer som gjør større medlemskretser fornøyde.

Valgkomiteen lyttet rett og slett ikke nok til medlemmenes ønsker. Hvordan kunne de la være?

Jeg er også ganske så forundret over Kjell Tennfjord og det nye styret som ble sittende i 75 minutter. At de ikke godtok én endring, er, med de konsekvensene som det har medført, direkte umodent. De må dessuten forstått at medlemmene mente alvor. De skulle tatt innover seg realitetene, akseptert medlemmenes demokratiske rett, eller trukket sine kandidaturer for lenge siden.

Les også

- Dette er grunnen til at Brann aldri blir en toppklubb. For norsk fotball er det en katastrofe.

Jeg nekter også å tro at styret hadde blitt så dramatisk mye svakere med Åshild Samnøy som styremedlem. Hadde ikke de «nye» representantene tro på egne evner? Trodde de at ville rakne, at de ikke ville klare å gjennomføre noe som helst på grunn av Åshild Samnøy?

Dette er Bergen, ikke Ålesund. Her krever folk å bli hørt. Bergensere lar seg ikke dressere. Bare sjekk saken om bybanetraseen til Åsane, det var omtrent det samme som skjedde der. Noen få prøvde å påtvinge en stor masse sitt valg. Det gikk ikke, og dermed åpenbarte kaoset seg. Har ingen av de involverte fått det med seg?

I tillegg er jeg forundret over Åshild Samnøy. Når hun så hvilken vei det bar, så burde hun ikke stilt til valg. Ja, jeg vet, det er en demokratisk rett – og alle de involverte kan forsvare sine valg ut i fra ulike prinsipper, men ingen av dem kan si at det som skjedde på årsmøtet 4. mars 2015 var dette beste for klubben.

I likhet med så altfor mange mennesker på gårdagens årsmøte, satte hun seg selv foran klubben.

Det hele er en forbannet tragedie.

Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Branns supporterleder etter årsmøtet: - Jeg er sjokkert. Det er det verste jeg har sett.

  2. Samnøy etter dramatisk Brann-årsmøte: - Trasig!

BT anbefaler

Seks hurtigtester var positive. PCR-testene var negative.

Hun har korona, sier FHI-overlege. Hun har ikke korona, sier labsjef på Haukeland.

LES SAKEN