Strand om Orlov-utlånet: - Merkelig

Både Jacob Orlov og Erik Huseklepp burde spilt nitti minutter mot Åsane.

BURDE SPILT: Erik Huseklepp burde ikke blitt byttet ut, mener Tore Strand.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Jacob Orlov er lånt ut til Hammarby resten av sesongen, mens målscorer Erik Huseklepp ruslet hoderystende av banen i det 66. minutt da Brann jaktet scoringer. De valgene var det vanskelig å forstå på en travel Brann-dag, på og utenfor banen.

Jeg tror Brann kommer til å savne Jakob Orlov i sesonginnspurten. Da Brann slapp sin mest effektive spiss til Hammarby, visste Brann at det var reell interesse fra Strømsgodset for å hente Marcus Pedersen.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

Foran oppgjøret mot Åsane ble det klart at Pedersen mer eller mindre var klar for Drammens-klubben, og med Orlov i Stockholm var det fjerdevalget Alejandro Costa som slapp til fra start. Det ble ingen suksess for en spiller som mangler kamptrening, og som ved flere anledninger har vist at han sliter med nivået.

Les også

Debutanten viste hvorfor han ville til Brann

Det ligger i kortene at Steffen Lie Skålevik blir Brann-spiller med det første. Til tross for det mener jeg Brann hadde hatt god bruk for Orlov resten av sesongen. Det er ingen garanti at spisser scorer mål, og de lagene som har opprykksambisjoner har som regel knallhard konkurranse om spissplassene.

Naturlig valg

Det har ikke Brann lenger. Steffen Skålevik blir et naturlig spissvalg når han er klar, men hva er alternativene om han ikke lykkes? Castro viste ikke noe mot Åsane som gjør at han ligner en av høstens jokere. Azar Karadas, han som var tredjevalget, har sin styrke i å snu kampbildet, helst et stykke ut i kampene da motstanderne er trøtte.

I tillegg har Brann en Håkon Lorentzen som ikke lyktes i divisjonen med Åsane i vår, og en lovende, men dog fersk unggutt i Oliver Rotihaug, en spiller Brann måtte ty til i går i og med at Lorentzen var skadet.

VIDEO: SE DRAMATIKKEN FRA BRANN-ÅSANE:

I stedet kunne, og burde, Brann hatt Erik Huseklepp på banen i sluttminuttene. En spiller som har slitt med å finne veien til nettmaskene de siste ukene, lyktes endelig mot Åsane med en fin heading. Huseklepp var i likhet med de fleste Brann-spillerne ikke overbevisende i den tiden han var på banen, men han har tempo og på sitt beste gjennombruddsstyrke som mange andre mangler. I fotball er det også slik at når en først lykkes med å score, så senker en ofte skuldrene og sjansen økes for å lykkes flere gang.

For meg hadde det vært naturlig å ta en spiller som Castro av banen i stedet. Hans manglende kamptrening ble synlig jo lenger kampen varte, ikke unaturlig for en spiller som knapt har vært i aksjon for førstelaget i sommer.

Les også

Marcus Pedersen selges til Godset for 2 millioner

Kamp til døren

Åsane skal ha all ære av at de ga Brann kamp til døren, og for andre gang i sesongen går det an å forstå at Kjetil Knudsen sine elever gikk skuffet av banen etter bataljene mot Brann. Defensivt har Åsane vist fremgang i de to siste kampene, og kan de ta med seg noe av det positive fra Stadion-duellen videre, så vil det gi laget et løft som kan bidra til å fornye kontrakten.

Joachim Soltvedt ble nok en gang en joker for Åsane med sine dødballer. De avslørte også at Brann-forsvaret manglet sin sjef. Vadim Demidov sto over med skade, og i hans sted kom Jonas Grønner inn. Unggutten klarte seg lenge godt, men nok en gang må han sone karantene etter en episode som kan være ødeleggende for hans karriere.

SE HELE BALLSPARK ETTER BRANN-ÅSANE.

Det røde kortet han fikk etter taklingen av Senai Hagos, var helt korrekt.

Brann kunne glede seg over en god debut av Ruben Kristiansen, mens den andre Stadion-nykommeren, Viljar Vevatne, leverte en kamp under pari. Det gjorde også Brann, spesielt før pause da tempoet var labert og de offensive initiativene få.

Etter salget av Orlov synes Brann å være urovekkende avhengig av at Steffen Skålevik blir en hit fra første dag. For meg høres det ut som vel mye gambling i opprykksjakten.

BALLSPARK-PODCAST:

Publisert: