Hushovd bekrefter overgang til BMC

Nordmannen takker for seg etter én sesong hos Garmin-Cervèlo.

Thor Hushovd var på alles lepper under årets Tour de France. Etter uker med spekulasjoner rundt nordmannens sykkelfremtid, er det nå endelig klart at han skal sykle for BMC kommende sesong. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
  • Pål Magnus Pål Magnus Tømmervold
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Det amerikanske sykkellaget BMC bekreftet tirsdag i en pressemelding at Thor Hushovd blir BMC-rytter ut 2014. Nordmannen blir dermed lagkamerat med årets vinner av Tour de France, Cadel Evans.

BMC-sjef Jim Ochowicz er henrykt over å ha landet en avtale med Hushovd, og mener 33-åringen passer perfekt inn i lagets fremtidsplaner.

– Thor gir oss mange kvaliteter og komplementerer andre ryttere på laget i klassikerne og de store etapperittene. Vi er veldig glad for å få talentet, entusiasmen og ekspertisen hans inn i BMC-familien fra 2012 og fremover, sier Ochowicz.

Misfornøyd

Etter et strålende Tour de France er Hushovd blitt kontaktet av de fleste store sykkellagene i verden. Den norske sykkelstjernen legger ikke skjul på at den gode organisatoriske strukturen i BMC-laget ble avgjørende da han skulle ta valget.

– Det er et seriøst lag hvor det ser ut til at alt er godt organisert. Mitt største mål er fremdeles å vinne Paris-Roubaix. BMC-laget har gode ryttere som kan støtte meg til å vinne, og jeg kan hjelpe andre på laget til å vinne, sier Hushovd.

Overfor TV 2 innrømmer den regjerende verdensmesteren, at han etter hvert har sett seg misfornøyd med tingenes tilstand i Garmin-Cervelo.

— Jeg fikk ikke mulighetene jeg ønsket i Garmin, og i stedet kjørt som hjelperytter. Det er noe jeg ikke har lyst og synes ikke det har vært bra nok. Det er en av grunnene til at jeg ikke valgte å bli der, sier Hushovd.

Hushovds nye lag blir dermed hans fjerde profflag. 33-åringen har tidligere syklet for Credit Agricole (2000-2008), Cervelo Test Team (2009-2010) og altså Garmin-Cervelo (2011).

BMC har dessuten norgesmester Alexander Kristoff på lønningslisten, men det er nå mer eller mindre klart at han forlater laget etter årets sesong.

Publisert
BT anbefaler

– Et av de mest fantastiske stedene jeg har vært

23.000 bergensere jublet da Post Malone gikk på scenen på Koengen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. MC mot bil på Sotra. Motorsykkelfører fløyet til Haukeland.

  2. – Veien har på rekordtid blitt den største campingplassen i Bergen

  3. 20 år gammal vart han kalla eit «statsministeremne». Så vart det stille rundt Pål.

  4. I 1991 kom han til Bergen. Lørdag ble han siktet for terror.

  5. Er det umulig å holde seg slank etter overgangsalderen? Dette svarer legen.

  6. – Partene snakker direkte med hverandre