John Barnes la julebordet til Bergen

<p>Liverpool-legenden møtte fansen.</p>

BarnesLiverpool4 copy
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Det har vært litt av en helg for den lokale Liverpool-supporterklubben Liverbirds Bergen.

Ikke bare vant laget deres 3-2 mot West Ham søndag, de har hatt besøk av en de største spillerne i Liverpool-historien – John Barnes.

Lørdag var legenden med på julebord, mens hele søndagen gikk med til å sosialisere med fansen på puben Scotsman. Barnes skrev utallige autografer, stilte opp på ditto mange bilder, analyserte Liverpool-kampen og holdt et lite motivasjonsforedrag.

(Artikkelen fortsetter)

TOMMEL OPP: John Barnes kom godt overens med Stig Fjeldsbø (til venstre) og de andre medlemmene i supporterklubben Liverbirds Bergen. Lørdag var Liverpool-legenden på julebord med dem, søndag tilbrakte han dagen med dem på pub. (Foto: Rune Sævig)

— God, fet mat

— Det har vært veldig hyggelig – det er alltid fint å komme til Skandinavia. Julebordet var virkelig kjekt, med god, fet mat, sier Barnes med et bredt smil til bt.no.

Et spørsmål mang en bergenser har benyttet anledningen til å stille ham denne helgen, er hva han husker fra Liverpools møte med Brann på Stadion i 1997. — Jeg husker ikke akkurat den kampen i detalj, nei. Robbie Fowler scoret et fantastisk mål, men han scoret mange fantastiske mål, så det er ikke så lett, sier Barnes - og gliser igjen.

Fornøyd supporterleder

Stig Fjeldsbø, leder i Liverbirds Bergen, var naturlig nok meget fornøyd med Barnes-besøket.

- Det har vært utrolig artig. Vi var 50 stykker på julebordet, og jeg tror alle koste seg. Selv var jeg på nachspiel frem til halv tolv i dag formiddag! Jeg tror også Barnes fikk litt «wow-følelse» da vi sang You'll Never Walk Alone , sier han.

Den overliggende årsaken til at Barnes kom til Bergen, er at han har medvirket i boken Liverpoolhelter, og vært med å promotere den med forfatteren Ragnhild Lund Ansnes.

— Det eneste jeg har bidratt med i boken, er å stille opp som intervjuobjekt. Jeg er bare én av 14, men jeg valgte å si ja fordi jeg syntes det var en fantastisk idé.

Forfatter Ansnes var for bare få år siden uinteressert i fotball og Liverpool FC. Nå har hun skrevet to bøker om klubben og blitt nær venn med flere Liverpool-legender.

— Roy Evans er blitt som en favorittonkel for meg, og Phil Neal en slags reservepappa. Det var han som lærte datteren min å gå, sier Ansnes til BT.

Oppringt av Fowler

Et par minutter tidligere sto hun i en krok og snakket i telefonen. Liverpool-supporterne i lokalet skulle bare visst hvem som var i andre enden: Robbie Fowler – han de bare kaller «Gud».

— Han sto og så sønnen spille fotball på Liverpools akademi, forteller Ansnes.

For bare et par uker siden var de to sammen i Norge og møtte fansen.

— Fowler gjør nesten aldri slikt. Men han likte det, og nå snakker vi om å samarbeide igjen, sier Ansnes.

Fikk Neal til å gråte

Hvordan får hun så god kontakt med de gamle heltene? Hennes siste bok, kalt Liverpoolhelter, går tett på 14 av dem. Mange av dem vanligvis svært mediesky.

— Jeg tror det er noe med at jeg er litt annerledes. Jeg spør dem ikke om kamper, men livet utenom selve sporten – bakgrunn, familie, vennskap. Etter å ha snakket med Roy Evans første gang, sa han at jeg stilte spørsmål han ikke hadde fått på 34 år. Phil Neal begynte å gråte i det første intervjuet jeg gjorde med ham, da vi snakket om Heysel-tragedien. Praten gjorde inntrykk på ham, og han og Evans har vært døråpnere inn til de andre stjernene.

Bøkene til Ansnes er blitt offisielle klubbøker, og den nyeste ble utgitt på engelsk og norsk samtidig.

- Kommer det flere?

— Vi får se. Det er beinhardt arbeid å skrive dem, men klubben har spurt om jeg ikke skal lage en til.

Publisert: