Håper noen redder ham fra Brann-benken

Jakob Orlov vil bort. Han er et offer for systemet, mener treneren.

Branns Jakob Orlov foretrekkes ikke av trener Lars Arne Nilsen på spissplass. FOTO: Bjørn Erik Larsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Byttet inn etter 83 minutter mot Bærum. Etter 87 minutter mot Kristiansund. I det 83. minutt mot Follo, det 88. minutt mot Levanger.

Det er Jakob Orlovs kampopplevelser i sommer. Slik hadde han neppe sett det for seg — verken da han kom for å kjempe i toppen av eliteserien vinteren 2014, eller da han scoret hattrick mot Ranheim 30. april.

— En fotballspiller vil ikke sitte på benken. Finnes det andre muligheter, må jeg vurdere dem, sier Orlov dagen før han igjen blir plassert på sidelinjen, når Brann møter Sandnes Ulf.

BT erfarer at det har vært henvendelser til Brann om spilleren, men ingen hittil har ført spilleren nær en overgang. I vinter var derimot Orlov så godt som klar for en klubb i Kasakhstan, før det hele skled ut i ingenting.

— Jeg kan ikke sitte på benken hvor lenge som helst. Det har jeg for så vidt ikke gjort nå, men jeg er en kar som vil spille, sier Orlov.

LES OGSÅ: Orlov kan forsvinne fra Brann

Vil bort

- Må det skje noe før overgangsvinduet stenger om halvannen uke?

— Må og må. Det må det vel ikke, men helst vil jeg vel at det skjer noe. Det er ikke ideelt å sitte på benken her.

- Opplever du det som nær umulig å bryte inn på laget for øyeblikket?

— Jeg har ikke spilt fast og er ikke i en superposisjon, jeg har vel 12 minutter på de fire siste kampene (det riktige er noen minutter mer, red. anm.). Jeg kan ikke gjøre annet enn å jobbe på treningene, sier Orlov.

Trener Lars Arne Nilsen, som sverger til en 4-3-3-formasjon, er brutalt konkret når han snakker om Orlovs situasjon.

— Systemet gjør at han blir litt skadelidende. Han er en typisk 4-4-2-spiss, sier Nilsen.

Les også

Nå får Brann mer penger for Vindheim

Får ikke brukt ham

Han fortsetter med å si at det er en spiller som er avhengig av mange innlegg i feltet.

— Nå har vi ikke spilt med nok innlegg til å bruke ham, vi har ikke folk rundt ham til å spille ham god. Han er en steike god spiller i boksen, men ikke en bakromsspiss eller en å spille opp på feilvendt.

Nilsen mener han har et luksusproblem på spissplass. Foruten førstevalget Marcus Pedersen, har han Orlov, Håkon Lorentzen og Alejandro Castro i stallen.

Sportssjef Rune Soltvedt er bare glad til.

— Det er en konkurransesituasjon som vi ønsker å ha. Det er vel det jeg har å si om det. Jakob er profesjonell og jobber hardt hver dag, sier Soltvedt om Orlov.

Spissens agent, Per Jonsson, uttrykte i juli frustrasjon over sin klients Brann-liv.

— Kanskje vil det være best å finne en ny utfordring for Jakob. Jeg synes ikke Brann har utnyttet ham som de burde, sa Jonsson til BT.

Publisert: