Se listen: Disse blir og disse forsvinner i Brann

Demidov vil bli, Askar er usikker – se hele oversikten over spillernes fremtid her.

HVEM BLIR, HVEM DRAR? Brann går spennende tider i møte. Øverst fra venstre: Jakob Orlov, Erlend Hanstveit, Erdin Demir, Erik Huseklepp, Vadim Demidov og Marcus Pedersen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Mye er usikkert i Brann etter sjokknedrykket til 1. divisjon. Det er allerede bekreftet at flere spillere ikke vil spille i klubben neste år. Andre igjen har vært svært tydelige på at de ønsker å spille for Brann på nivå to, mens noen er usikre på hvor de har sin fotballfremtid.

Her er en oversikt spiller for spiller.

DISSE VIL BLI MED VIDERE

Erlend Hanstveit

— Blir du med Brann ned?

— Ja. Soleklart. Det er det flere grunner til. Den ene er at jeg er en av de ansvarlige for at Brann er i denne situasjonen. Jeg skal dessuten ikke være den som stikker når Brann er i en slik situasjon.

Piotr Leciejewski

— Brann har gjort meg til en profil i norsk fotball. Uten dem ville jeg ikke vært en spiller med et navn. Nå er det kanskje tid for å betale dem tilbake med å være lojal, sier Leciejewski.

Han fortsetter:

— Alt kommer an på hva Brann vil. Hvis de vil selge meg for å spare penger, så går jeg hvis en annen klubb vil ha meg. Hvis de vil ha meg og bygge laget rundt meg og andre, så blir jeg.

Øystein Øvretveit

— Jeg ønsker å være i Brann, dersom jeg får spilletid. Jeg har lyst å spille laget opp igjen i eliteserien.

- Må du få garantier om spilletid?

— Jeg må i alle fall få en form for signal om at jeg er en reell konkurrent til Piotr. I år var jeg klar over at han ville være førstekeeper, men nå er det litt andre kort på bordet. Jeg føler meg mer og mer klar for å ta plassen, så hvis jeg får samme beskjed som i fjor, må jeg vurdere hva jeg skal gjøre.

Kasper Skaanes

— Kasper er en ung spiller som har gjort seg bemerket i årets sesong og selvsagt har han tiltrukket seg interesse fra utenlandske klubber. Men han har to år igjen av kontrakten sin med Brann og forholder seg naturligvis profesjonelt til den, sier spillerens agent Stig Lillejord.

Andreas Vindheim

— Andreas har to år igjen av sin kontrakt med Brann, og før det eventuelt kommer annen klubb på banen som er interessert i å kjøpe ham, blir han naturligvis i Brann, sier agenten hans Stig Lillejord.

Erik Huseklepp

— Det eneste som står i hodet mitt, er å spille mitt Brann opp igjen, sa Huseklepp med tårevåte øyne etter nedrykket.

Azar Karadas

Var etter nedrykket tydelig på at han ville være med ned i 1. divisjon og «rydde opp».

— Jeg har et ansvar oppi dette, sa han til Ballspark i Mjøndalen.

Vadim Demidov

— Han har kontrakt med Brann og forholder seg selvsagt til det. Han har vært skadet store deler av sesongen, men har likevel vært med på å spille Brann ned. Da bør han være med å spille dem opp igjen, sier spillerens agent Bjørn Tore Kvarme.

- Jobber dere for å finne ny klubb til ham?

— Nei, vi ligger lavt i terrenget.

- Er det fordi det er vanskelig?

— Han har fokus på å bli frisk og spille Brann opp igjen.

Håkon Lorentzen

— Jeg har lyst å være i Brann og håper å få enda mer spilletid i 1. divisjon. Men jeg har egentlig ikke tatt så veldig stilling til det som skjer neste år ennå, nå er jeg opptatt av å koble mest mulig av etter sesongen.

Fredrik Heggland

Har akkurat fått proffkontrakt og blir etter all sannsynlighet med videre.

Fredrik Pallesen Knudsen

Har akkurat fått proffkontrakt og blir etter all sannsynlighet med videre. - Kanskje kan det at det er 1. divisjon øke mine sjanser for spilletid, har Knudsen sagt til Ballspark.

DISSE FORSVINNER TROLIG

Stephane Badji

Har kontrakt ut neste år, men er trolig ferdig i klubben.

— Jeg tror det var min siste kamp, hvis agenten min jobber bra, sa Badji til BT etter Mjøndalen-kampen der Brann rykket ned. Flere engelske Premier League-klubber har hatt ham i søkelyst.

Jakob Orlov

— Brann vil beholde ham, men svaret på spørsmålet om Orlov vil spille i 1.-divisjon, er nei, sier Orlovs agent Per Jonsson.

Spissen har kontrakt i to sesonger til og Brann vil således kreve overgangspenger for ham.

Erdin Demir

— Erdin er for tiden på ferie. Vi er kjent med hva han er opptatt av for fremtiden, og det har han meddelt oss. Han er opptatt av spilletid, sier Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

BT er kjent med at Demir for tiden aktivt blir markedsført inn mot andre - også norske - klubber, og at han ønsker å skifte klubb.

Marcus Pedersen

Både Brann og Pedersen gjorde det tydelig da spissen ble signert, at han ikke ville bil med videre ved et nedrykk. Etter at nedrykket var et faktum, modererte Pedersen seg noe.

DISSE ER USIKRE

Amin Askar

Er usikker.

— Jeg bruker ferien på å trene og følge med på hva som skjer. Mye er uvisst nå.

Kristoffer Barmen

— Jeg vet ikke hva som skjer. Det er for tidlig å si noe ennå, jeg tar det som det kommer.

- Noen spillere har sagt klart fra om at de vil spille Brann opp igjen i eliteserien. Du vil ikke si det samme?

— Jeg må bestemme meg før jeg kan si noe så klart, jeg har ikke tatt en nøye vurdering ennå.

Fredrik Haugen

Er usikker.

BT har ikke fått kontakt med Ibrahima Dramé. Spissen har kontrakt med Brann i tre år til. BT har heller ikke fått kontakt med Eirik Birkelund, som har kontrakt ut 2015-sesongen.

DISSE HAR FORSVUNNET

Hassan El Fakiri er blitt hovedtrener i Os.

Birkir Sævarsson skal spille for Hammarby i Sverige.

Markus Jonsson legger opp som fotballspiller.

Daniel Mojsov er frigitt av klubben.

  • Det har ikke lyktes BT å komme i kontakt med Kristoffer Larsen, som har vendt tilbake til klubben etter utlån til Hønefoss.
Publisert: