Solbakken kalte journalist «neandertaler»

<p><strong>FCK-RBK 1-0 (2-2 sammenlagt, FCK videre på bortemål):</strong> Først gikk Ståle Solbakken amok på banen. Så kalte han en avisjournalist for «en neandertaler».</p>

KØBENHAVN, DANMARK 20100825.Ståle Solbakken og FCK vidrertil champion league da de vant 1-0 over Rosenborg - på Parken i stadion i København onsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
  • Robert Veiåker Johansen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Da sluttsignalet gikk, og FC København var klar for Champions League, satte danskenes norske trener ut på en æresrunde så intens og følelsesladet at man skulle tro at han hadde vunnet hele turneringen.

— Hva skjedde i hodet ditt? spurte Aftenposten etterpå.

— Det som skjedde, var at jeg visste at jeg slapp å sitte her og svare på 3000 spørsmål fra neandertaler-journalister. Det er deilig å sette dem på plass, sa han, og rettet det meste av aggresjonen mot B.Ts fotballskribent Morten Crone Sejersbøl.

— Du kan navnet på fire spillere på Real Madrid. Likevel kunne du åtte minutter etter at vi trakk Rosenborg, slå fast at det var fiasko om vi ikke gikk videre. De har gått 37 kamper på rad uten å tape, de har spilt 100 år i Mesterligaen, og likevel prøver du fra dag én å skrape oss ned.

- Jeg vil stille et spørsmål , sa journalisten.

— Det trenger du ikke, svarte Solbakken, som likevel skværet opp med Sejersbøl mot slutten av den meget spesielle seansen.

Solbakken, som fikk drakten til Steffen Iversen etter ordre fra sønnen, skrøt av 1. omgangen til laget sitt. Han mente at FC Københavns spill mot etablert forsvar er flere lysår foran Rosenborgs.

Og Nils Arne Eggen, som opplevde at spillerbussen hadde store problemer med å kjøre helt inn til stadion, og at laget ble flere minutter forsinket til arenaen, var enig.

— Det riktige laget gikk til Champions League. Det er lov å bruke hjernen, ikke bare hjertet. Foreløpig har vi ikke slagkraft nok, jeg tror det er klokt at vi får øve oss i Europa League, sa Eggen.

Han innrømmet at det var feil å plassere Vadim Demidov som midtbaneanker i Anthony Annans rolle. Men naiv?

— Definitivt ikke. Naivt er et håpløst uttrykk. Dere bør ta på dere drakt og bli med, vi har et sunt og avslappet forhold til dette, sa Eggen før laget hans tok charterflyet hjem til Trondheim i natt.

WEB-TV: Se Eggens reaksjoner etter FCK-RBK!

-Ikke gode nok

WEB-TV: Strand etter tapet

<b>— Trodde den gikk i mål</b>

WEB-TV: Wangberg om mesterligadebuten!

— Ikke så artig

Publisert: