Har ikke scoret i par med Pedersen

Jakob Orlov har ikke scoret i serien etter at Marcus Pedersen kom til Brann. Men mot Åsane laget han hattrick uten makkeren på banen.

Publisert Publisert

HATTRICK: Jakob Orlov (til h. i svart) scoret tre ganger i den korte treningskampen mot Åsane mandag. Her er han og lagkamerat Azar Karads i duell med en haug Åsane-spillere. Foto: Odd E. Nerbø

  • Mads Bøyum
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Brann slo Åsane 4-0 i en treningskamp over to ganger 30 minutter på Leikvang mandag ettermiddag.

Jakob Orlov headet inn 1-0 etter corner, trillet inn 2-0 fra kort hold og forvandlet en enkel retur til 3-0. Det var hans første nettkjenninger siden 8. august.

— Det er kanskje gått en liten stund siden sist jeg scoret, men det er ikke noe jeg har gått rundt og tenkt på. Jeg har ikke stresset med det, det har skjedd før i livet også, sier Orlov på sitt vanlige lugne vis.

Men det er nesten bemerkelsesverdig hvordan Orlov stoppet å sende ballen i nettet da hans nye spissmakker Marcus Pedersen ankom klubben. Orlov gjorde mål mot Aalesund, i den siste kampen før Pedersen signerte. Siden er det gått åtte kamper uten at han har scoret.

— Er det tilfeldig, eller fungerer ikke samarbeidet så godt mellom deg og Pedersen?

— Jeg synes det har fungert ganske bra, faktisk. Marcus er lett å spille med. Jeg synes også vi har fått til mye bra kombinasjonsspill, sier Orlov.

— Men det har ikke blitt så mange scoringer av det?

— Nei, ikke for meg, men han har jo gjort noen mål (tre stykker, to av dem med Orlov på banen). At jeg ikke har scoret, har absolutt ikke noe med ham å gjøre.

Norling om samarbeidet

Trener Rikard Norling sier han ikke har bekymret seg over Orlovs manglende målform.

— Det er ikke uvanlig at spisser har perioder der de ikke scorer så mye. Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sånn for Jakob i de siste kampene. Jeg synes han var bra nå mot Åsane, og tre mål er jo noe som lar seg høre, sier Norling.

— Hvordan synes du samarbeidet Orlov/Pedersen har sett ut så langt?

— De har nok trengt tid til å bli vant med hverandre, men jeg synes det har virket bedre og bedre.

Marcus Pedersen var ikke involvert i gårsdagens treningskamp. Brann-lege Knut Fjeldsgaard forteller at spissen kjenner det litt i lyskene, men at fredagens kamp mot Sarpsborg 08 neppe er i fare.

Alle Orlovs scoringer mot Åsane var en måljeger verdig. 28-åringen sier han har jobbet ekstra med avslutninger på treningsfeltet den siste tiden.

— Det hadde nok ikke så mye å si for akkurat disse scoringene, men vi har faktisk trent veldig mye på det i det siste. At jeg fikk disse målene, gjør at jeg kan ta med meg en god opplevelse inn mot kampene som betyr noe, man blir sikrere av å få ting til, sier han.

Flyttet Karadas frem

2-0-målet han scoret, burde nok vært annullert for offside. Ibrahima Dramé spilte gjennom Erik Huseklepp, som i tur slo på tvers til Orlov foran mål. I alle fall Huseklepp så ut til å ligge på feil side av forsvaret da pasningen gikk.

3-0 kunne Orlov sette inn fordi Azar Karadas sendte ballen i beina hans via stolpen, etter en knallhard heading. Som så mange ganger i serien i høst, ble Karadas flyttet fra forsvaret til angrepet mot slutten av kampen.

— Det var noe vi fikk øve litt på, ja. Det var fint for oss, sier Norling fornøyd.

Den siste gleden han fikk i kampen, var å se den unge forsvareren Fredrik Heggland (18) kontre i voldsomme klyv, få ballen fra Erik Huseklepp og banke den i mål til 4-0 fra langt hold.

— Dette var kjempebra for oss. Virkelig nyttig. Jeg er glad for gjennomkjøringen, oppsummerer Norling.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Endelig en Brann-seier!

  2. Grønner scoret for U21-landslaget

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk196762528-325
9Sarpsborg 08197392125-424
10Brann196582431-723
11Sandefjord Fotball1972102029-923
12FK Haugesund196492331-822
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
BT anbefaler

Venner av drapssiktet student: Han endret seg, ble mer isolert og fikk en mørk form for humor

Vennene beskriver ham som en fin gutt. Samtidig peker noen av dem på varsellamper fra fortiden.

LES SAKEN
  1. Eliteserien
  2. Åsane Fotball
  3. SK Brann