Brann forhandler om salg av Badji

En utenlandsk klubb ønsker å kjøpe Stéphane Badji og har lagt inn et bud på spilleren.

Badji.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Tidligere har de eneste henvendelsene rettet mot Brann vært fra engelske West Ham. Londonerne har henholdsvis invitert spilleren på prøvespill og kommet med en forespørsel om å låne spilleren frem til sommeren med en opsjonsavtale på kjøp. Prøvespillet ble det aldri noe av, ettersom Badji kort tid etter nyttår sluttet seg til det senegalesiske landslagets treningsleir i forkant av Afrikamesterskapet.

Denne turneringen innledes i Ekvatorial-Guinea lørdag, og mesterskapet varer til 8. februar — altså etter at fristen for internasjonale overganger har utløpt. Senegal er her i gruppe med Ghana, Algerie og Sør-Afrika.

BT er kjent med at Brann har mottatt et bud fra en utenlandsk klubb på Badji, og at Brann skal komme med en tilbakemelding på dette budet i løpet av tirsdagen. Det er ikke kjent hvilken klubb som har kommet med tilbudet, men det skal denne gang dreie seg om en annen klubb enn West Ham.

Les også

Badji: – Tror dette var min siste kamp for Brann

— Konkret

Tidligere har engelske medier skrevet at West Bromwich, Sunderland, Crystal Palace og Newcastle har hatt følere ute etter Badji. BT er også orientert om at flere klubber på nivået under - i engelsk Mesterskapsserie - lukter på Badji. Det skal også finnes interesse for Badji i fransk Ligue 1. Branns midlertidige sportssjef Rune Soltvedt bekrefter tilbudet overfor BT:

— Noen har vært "på" oss angående Badji, det er riktig, sier han.

— Betrakter dere henvendelsen som konkret?

— Det gjør vi for så vidt, sier Soltvedt, som ikke ønsker å kommentere noe mer vedrørende kontakten med den interesserte klubben.

Trolig vil et salg av Badji kunne innbringe Brann rundt en million euro - noe over ni millioner norske kroner. Det vil da være før de impliserte agenter har fått sin del av kaken. Badji kom til Brann i 2013 fra Sogndal, og kostet Brann seks millioner kroner i total overgangssum.

Selge før mesterskapet?

BT har tidligere omtalt at agenten som arbeider med å markedsføre Badji i England, er den famøse Willie McKay. Engelskmannen er flere ganger bøtelagt av britiske fotballforbund i forbindelse med uregelmessigheter rundt overganger, og har vært involvert i en kokain-skandale i hjemlandet. Formelt sett representeres Badji av franske Pierre Frelot.

Brann har en ytterst anstrengt økonomi, og Rune Soltvedt har flere ganger uttalt at Brann må selge spillere før de kan kjøpe nye. Det heteste salgsobjektet er selvsagt Badji, som har to år igjen av sin kontrakt med Brann.

Spørsmålet nå er om Brann ser seg tjent med å selge spilleren før han får vist seg frem i Afrikamesterskapet - en turnering som selvsagt tjener som utstillingsvindu for afrikanske spillere. På den annen side risikerer Brann at Badji vil surne dersom Brann legger hindringer i veien for ham på dette tidspunktet.

Badji selv uttalte senest etter at nedrykket var klart at han håper å ha spilt sin siste kamp for Brann. Derimot mottar spilleren "bare" rundt en million i årslønn i Brann, og han er derfor ikke blant spillerne Brann aktivt ønsker å kvitte seg med i vinterens overgangsvindu.

Publisert: