Dette er Udjus' overraskende konkurransefortrinn

Trener Rikard Norling elsker kraften i keeper Kenneth Udjus' bein.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Brann – Ranheim 4-1

BRANN STADION (bt.no): Kampen mot Ranheim var Udjus' første på Stadion i sin andre Brann-periode. Det er løgn å si at det gikk strålende for ham, for Ranheims scoring kom som følge av en stygg tabbe. Skuddet fra Torgil Gjertsen forsvant på underlig vis mellom beina på ham.

Branns keeper Kenneth Udjus får skryt for sine ferdigheter med beina.

— I beste fall var det uheldig. Det var forferdelig. Jeg legger meg «langpaddeflat» og må bare beklage til laget og fansen. Det skal ikke skje, vedgår Udjus.

Les også

Brann for sterke for Ranheim nok en gang

Også i re-debuten for Brann sist uke, borte mot Jerv, presterte Udjus svakt ved et av baklengsmålene. Likevel virker han å være i førersetet i keeperkampen med Alex Horwath. En av årsakene, er at trener Rikard Norling elsker Udjus’ evne til å dunke ballen langt avgårde.

— Han har bra trykk på ballen, slik at den kommer langt inn på deres halvdel, sier Norling.

Treneren utdyper i BTs Ballspark-program:

— Kenneth og Alex er begge gode keepere, og det er et vanskelig veivalg. Men Kenneth driver ballen oppover for oss. På litt vårtunge baner, er det positivt, sier Norling - og legger til at han burde nøyd seg med å si at det er en tett «konkurransesituasjon» mellom keeperne.

Udjus selv er bevisst på spisskompetansen sin.

— Er jeg heldig kan jeg skyte helt opp til 16-meteren på motsatt siden, og da kan jeg skape et angrep. Samtidig, hvis de andre vinner ballen, vil den ikke være så langt inne på vår halvdel. Så jeg tror selv at det er viktig, sier han.

31-åringen sier han ikke ønsker å bruke energi på konkurransen fra Horwath, og etter hvert Piotr Leciejewski, når polakken blir frisk.

— Jeg må konsentrere meg om meg selv. Sjefen tar ut laget og jeg forholder meg til det, sier Udjus.

Publisert: