Johaug før den «norske» VM-tremila: – Ikke bare å hente det gullet der

Storfavoritt Therese Johaug (32) går for sitt fjerde gull i Oberstdorf, og det på en øvelse hun og Marit Bjørgen har dominert fullstendig de siste årene.

  • Per Opsahl, VG
Publisert Publisert

– Jeg føler ikke noe press på statistikk. Jeg har lyst til å gå ut og gjøre mitt beste i morgen. Det blir en spennende tremil og jeg gleder meg til startskuddet gå, sa Johaug beskjedent på fredagens pressekonferanse.

En klassisk tremil er en perfekt anledning for skidronningen til å hente hjem sitt fjerde gull i et og samme VM, det vil i så fall være første gang i karrieren. Hun tok tre gull i 2015 og 2019, og etter gårsdagens stafettseier har 32-åringen gjentatt den prestasjonen.

– Hvordan vil du beskrive hvis det skulle skje at du tar ditt fjerde gull i samme mesterskap?

– Det er ikke noe jeg har fokus på nå. Hvert skirenn har sin historie og i morgen er det en nye dag med nye muligheter. Det er ikke bare å hente det gullet der. Det er mange som går fort på ski. Uansett har det vært et fantastisk mesterskap for min del.

Les også

Johaug svarer svensk journalist: – Jeg er ikke feig

Fem strake gull

Johaug vant tremila i Seefeld i 2019, Bjørgen i Lahti 2017, Johaug i Falun 2015, Bjørgen i Val di Fiemme i 2013, og Johaug i Oslo 2011.

Sist det ikke ble norsk gull på 30 km i VM var i Liberec i 2009. Da ble Johaug nummer fire, bare seks hundredeler fra pallen. Justyna Kowalczyk tok gullet.

– Da var jeg ganske ung, og det var i en fase der det norske laget besto av mange juniorer og første års seniorer. Det var ikke å vente at vi skulle kjempe om noe edelt metall der. Det blir et spennende løp i morgen, og mye har skjedd siden 2009 for å si det sånn.

Heidi Weng, Helene Marie Fossesholm, Tiril Udnes Weng, Anne Kjersti Kalvå og Johaug er de fem som skal gå lørdagens tremil.

Publisert
  1. Vintersport
  2. Ski-VM 2021
  3. Langrenn
  4. Therese Johaug
  5. Marit Bjørgen
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Ti år siden Johaugs første VM-gull – hadde ikke hoppet på kongen i dag

BT anbefaler

«Sinnet hennes dreper forholdet»

Hun har holdt ut konens raserianfall av hensyn til barna. Helt til nå.

LES SAKEN