Sjefen varsler Berge-interesse: – Har snudd det på hodet

For noen måneder siden snakket kritikerne om at Sheffield United hadde betalt overpris for Sander Berge (22). Nå er spørsmålet hvor lenge klubben kan holde på sin beste spiller.

HYLLES: Sander Berge spås en fremtid i en større Premier League-klubb. Her i duell med Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne. Foto: Cath Ivill / POOL / GETTY POOL

 • Arilas Berg Ould-Saada, VG
 • Yngve Gjerde, VG
Publisert Publisert

Asker-gutten ble klubbhistoriens dyreste signering da han ble hentet fra Genk for rundt 250 millioner kroner i januar. De første månedene i England var tøffe: Kramper, taktiske utfordringer og kritikk preget tiden før coronaen satte en stopper for fotballen.

– Sheffield United brukte mye penger på ham, og det gjør meg bekymret, sa fotballjournalisten Daniel Storey i den populære podcasten The Totally Football Show i juni.

Nå har pipen fått en annen lyd. For selv om Sheffield United ligger på sisteplass i Premier League før søndagens møte med West Ham, har Berge stått frem som en bauta – med iøynefallende prestasjoner mot storklubber som Liverpool, Manchester City og Chelsea.

Les også

Haaland hylles etter fire mål: – Ufattelig

Nå er det ikke lenger snakk om prislappen, men om hvor ferden går videre – særlig dersom klubben hans rykker ned ved sesongslutt.

– Vi forstår det. 20 millioner pund, som vi betalte for Sander, er ingen stor ting for en spiller som ham. Det føltes stort for oss, for vi har ikke vært i det markedet på 25 år, men nå er det ingenting. Sander var en fantastisk signering for oss. Vi vil at han skal vokse hos oss, men vi skjønner at de store klubbene er interessert når han presterer så bra. Det betyr at vi, og Sander, gjør noe riktig, sier Sheffield United-manager Chris Wilder til VG.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var åpen om sin forkjærlighet for Berge allerede før han kom til Premier League. Ifølge VGs opplysninger var også Arsenal svært interessert i å kuppe unggutten før han endte opp i Sheffield United i januar. Interessen har definitivt ikke tatt skade av prestasjonene hans de siste månedene.

– Folk dømte Sander da vi signerte ham. De forventet at alt skulle skje umiddelbart. Det var noen krasse meninger om ham. Folk mente han ikke ville bli en suksess i Premier League, men han har snudd det på hodet. Sander har vært vår beste spiller denne sesongen, fortsetter Wilder.

Det er tydelig at han har falt under sjarmen til 22-åringen, som har hevdet seg både som midtbaneanker og som indreløper.

– Jeg må bare si det: Sander har vært enestående. Han er den som har skilt seg ut for oss, sier Wilder og fortsetter:

– Han er en komplett midtbanespiller. Han kan spille som 8-er og som 6-er. Han kan spille i ulike formasjoner. Det fantastiske med Sander er innstillingen hans. Han kunne sagt at han vil spille ett sted og ingen andre, men han ser ingen ulempe i å være allsidig. Komplette midtbanespillere er sånn. Se på Jordan Henderson (sesongens spiller i Premier League forrige sesong). Sander burde få enormt med selvtillit av at han kan spille så bra i ulike posisjoner i Premier League.

Les også

Ødegaard utnevnt til ny rolle på landslaget

Mot West Ham søndag ettermiddag ble det derimot nok en tung kamp for Sheffield United og Berge. De har fortsatt ikke vunnet en kamp denne sesongen etter 0–1 mot West Ham.

Denne skrekkelig rekken gjør at Sheffield United er helt sist i Premier League med utrolige ett poeng etter ni kamper.  Deres ene, fattige poeng, kom mot nyopprykkede Fulham.

Chris Wilders menn har i tillegg bare scoret fire mål denne sesongen, samtidig som de står med 15 baklengs.

The Blades skapte nok av sjanser til å ta poeng mot West Ham, men Lukasz Fabianski gjorde en solid kamp for London-laget. Sebastian Haller ble matchvinner.

West Ham er på sin side på 8. plass med 14 poeng etter ni kamper.

Publisert
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Premier League
 3. Sheffield United FC
 4. Sander Berge
 5. Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Premier League

SVUTMP
1Manchester City27205256173965
2Manchester United27149453322151
3Leicester City27155746311550
4Chelsea27138642251747
5Everton2614483933646
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
BT anbefaler

Hvis Jofrid ringer, kan du bli bedt om Vipps-logg og bankutskrift

Slik jobber smittesporerne.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Denne videoen får politiet til å gremmes: – Utsetter andre for livsfare

 2. Strømbrudd på Landås

 3. Tiltakene på gult og rødt nivå i skoler og barnehager kan bli endret

 4. Bybanen til Åsane: Fylkes­politikerne avvisende til Eidsvåg-lokket

 5. – Livsfarlig kjøring mellom Arna og Åsane

 6. – Det er ikkje den tynne venninna mi som har spiseforstyrring, det er eg