Cristiano Ronaldo scoret igjen, men Manchester United kollapset i Sveits

(Young Boys – Manchester United 2–1) Cristiano Ronaldo scoret sitt tredje mål siden Manchester United-comebacket, men Aaron Wan-Bissakas røde kort og en enorm Jesse Lingard-tabbe ga de røde djevlene en marerittstart i Champions League.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Å ha en mann utvist og så gi bort et mål gjør det vanskelig for deg, oppsummerer Ole Gunnar Solskjær hos TV 2.

Kampen endret nemlig fullstendig karakter etter Aaron Wan-Bissakas stempling, som sendte ham i garderoben. Young Boys tok over og ble etter 66 minutter belønnet i form av en utligning, før innbytter Jesse Lingard - helt på tampen – forærte sveitserne en gratismulighet, som Jordan Siebatchu takket og bukket for.

Alene med David de Gea, fem minutter på overtid, sørget han for at Manchester United, den store gruppefavoritten, reiser hjem fra Sveits uten poeng.

– Det er bare uflaks. Det er sånt som skjer. Det går opp og ned. Jesse vil takle det, og vi vil takle det sammen, sier Solskjær hos MUTV, ifølge United.no.

Med det har Ole Gunnar Solskjær tapt hele syv av elleve kamper han har ledet laget i Champions League. «Bemerkelsesverdig dårlig», som Athletic-journalist James Pearce skriver på Twitter.

HER GÅR DET GALT: Innbytter Jesse Lingard spilte en målgivende pasning til Young Boys helt på tampen.

Manchester United hadde før utvisningen god kontroll på kampen, og tok også ledelsen tidlig.

Drømmestart

Etter drøye 13 minutters spill så Bruno Fernandes opp, fikk blikkontakt med landsmann Cristiano Ronaldo, som startet sin første Champions League-kamp for Manchester United siden finaletapet for Barcelona i 2009, og slo inn.

Med utsiden av foten fant han Ronaldo, som hadde timet løpet sitt perfekt, og 36-åringen plasserte ballen mellom beina på keeper før den sakte, men sikkert trillet over målstreken.

Det var Ronaldos tredje scoring på to kamper siden comebacket. Lørdag fikk han en drømmedag på Old Trafford med to scoringer i sin andre debut for klubben, og 4–1-seier.

SMILTE – EN STUND: Cristiano Ronaldo og Manchester United fikk en drømmestart på kampen, men det bli ingen god Champions League-åpning for hverken ham, Paul Pogba eller de andre United-stjernene.

Det ble imidlertid ikke en fullt så god opplevelse på kunstgresset i Bern, selv om Ronaldo noterte seg for nok en milepæl:

Han spilte tirsdag kveld sin 177. Champions League-kamp og tangerte dermed sin gamle Real Madrid-lagkamerat Iker Casillas som den spilleren med flest kamper i turneringen.

Men til tross for at Manchester United er store favoritter i gruppe F, fikk han ikke feire milepælen med tre poeng. De røde djevlene reiser tomhendte hjem, og Aaron Wan Bissaka må ta en stor del av skylden for det.

– Noen ganger får du avgjørelser med deg, noen ganger mot deg. Vi var ikke heldige i dag, men jeg skal ikke klage. Det var aldri en farlig takling, men jeg kan forstå hvorfor han gir det røde, sier Solskjær.

Så rødt

Manchester United styrte kampen og fikk med scoringen stilnet et livlig hjemmepublikum, men Wan-Bissakas utvisning for en stygg stempling på Christopher Martins Pereira endret kampbildet fullstendig.

Høyrebacken innså umiddelbart at han var i trøbbel, og protesterte ikke i det hele tatt på marsjordren.

Young Boys tok over og kom til flere sjanser, mens Manchester United ble spilt lave.

– Alt kommer fra utvisningen. Manchester United var komfortable frem til det, sier Manchester United-legenden Paul Scholes i BT Sports-studio.

AVGJØRENDE ØYEBLIKK: Aaron Wan-Bissaka protesterte ikke i det hele tatt på det røde kortet han fikk. Det øyeblikket endret kampen fullstendig.

Ole Gunnar Solskjær gjorde flere endringer for å prøve og holde på 1–0-ledelsen. Jadon Sancho ble ofret rett etter utvisningen, og ved pause ble også Donny van de Beek tatt ut.

Men de røde djevlene måtte til slutt gi etter for det langvarige Young Boys-presset.

Sveitserne rullet opp et fint angrep og Meschak Elias innlegg fant Nicolas Moumi Ngamaleu. Han kom seg foran innbytter Raphaël Varane og satte inn utligningen.

Utover i omgangen presset Young Boys på for 2–1-scoringen, og fem minutter på overtid kom også scoringen for sveitserne: Jesse Lingard spilte ballen rett til Jordan Siebatcheu som kom alene med keeper – og sendte Young Boys til himmels.

– Det er en skuffende start, men vi må prøve igjen, sier Solskjær.

Senere i kveld skal de to andre lagene i gruppe F, Villarreal og Atalanta, møtes.

SNUBLET: Cristiano Ronaldo scoret, men det ble likevel ingen veldig god dag på jobben.
Publisert: