Brann-aktuelle Dahl trakk seg etter telefon fra Mohn

Trond Mohn ringte Bjørn Dahl. Så trakk den tidligere Brann-direktøren seg som kandidat til Brann-styret.

Bjørn Dahl (t.h) trekker sitt kandidatur til Brann-styret. - Jeg vil ikke si annet enn at det er medlemmene i Brann som skal velge styret. Jeg avventer det, og vil ikke legge noen føringer, sier Trond Mohn.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Dette har jeg ingen kommentar til, sier Trond Mohn på spørsmål om samtalen mellom ham og Dahl gjorde at sistnevnte trekker seg som kandidat til styret i Brann.

Onsdag er det årsmøte i Brann, og den tidligere Brann-direktøren Dahl var en av to forhåndsannonserte benkeforslag mot valgkomiteens innstilling. Den andre var Åshild Samnøy.

Tidlig onsdag kunne BT fortelle at Dahl har trukket sitt kandidatur, noe han informerte sine støttespillere om tirsdag.

Bestemte seg tirsdag

BT vet at Bergens rikeste mann, som så sent som i 2014 støttet Brann med over 20 millioner kroner, ringte Dahl tirsdag. Etter samtalen med Mohn, trakk Dahl sitt kandidatur som Tirsdagsgjengens benkeforslag på årsmøtet.

Dahl har ikke besvart BTs henvendelser i denne saken.

Mohn ønsker ikke å si mye om årsmøtet i Brann når BT ringer ham. Han er ikke medlem i Brann, og har ikke tenkt seg på årsmøtet.

— Jeg vil ikke si annet enn at det er medlemmene i Brann som skal velge styret. Jeg avventer det, og vil ikke legge noen føringer , sier Mohn, Branns suverent viktigste økonomiske støttespiller.

Tirsdagsgjengen er en gruppering av Brann-veteraner som lenge har vært viktig i klubben. Talsmann Helge Karlsen skulle gjerne sett at Dahl stilte som kandidat til Brann-styret.

- Vi beklager at han trekker seg, all den tid vi har jobbet for at han skulle stille , sier Helge Karlsen, talsmann for Tirsdagsgjengen.

Det var Tirsdagsgjengen som jobbet for at Dahl skulle bli valgt inn. Supportermiljøet står bak kandidaten Åshild Samnøy, som har vært med i Branns styre de to siste årene, men som ble vraket av valgkomiteen.

Les også

Tennfjord har Mohn i ryggen

Kommer ikke med ny kandidat

— Vi kommer ikke til å stille med en annen kandidat på årsmøtet. Det var Bjørn Dahl vi jobbet for, og vi sitter ikke med en liste med andre kandidater, sier Karlsen.

Det var hele tiden planen at Tirsdagsgjengen og supportermiljøet skulle støtte hverandres benkeforslag. Karlsen sier Tirsdagsgjengen fortsatt kommer til å støtte benkeforslaget på Samnøy, selv om de nå ikke lenger har en egen kandidat.

Kjell Tennfjord er foreslått som ny styreleder i Brann. Han har ikke vært begeistret for at det skulle komme benkeforslag.

— Jeg går til valg på valgkomiteens innstilling og er veldig opptatt av at den blir vedtatt, sa Tennfjord til BT mandag.

Han sa videre:

— Jeg mener dem som er innstilt av valgkomiteen, besitter den kompetansen som er nødvendig for å drive en moderne toppklubb. Når årsmøtet har valgt en valgkomité, mener jeg det naturlige er at årsmøtet respekterer arbeidet valgkomiteen gjør.

Karlsen understreker at Tennfjord har Tirsdagsgjengens støtte som styreleder.

— Vi har vært innstilt på å støtte ham som formann. Det har det aldri vært tvil om.

Publisert: