Her omdøper de omstridt statue til «John Arne Riise»

John Arne Riise (35) ønskes velkommen hjem til Ålesund. – Håper det løser seg, sier AaFK-spiller.

NYTT NAVN: AaFK-spillerne Bjørn Helge Riise og Oddbjørn Lie omdømte den mye omtalte statuen "Fotballspilleren", som står utenfor Color Line stadion i Ålesund, til John Arne Riise.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Onsdag formiddag møttes representanter fra Idrettsutøvernes Fagforbund (NISO), Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) i Oslo.

Målet var å komme til en løsning i Riise-saken. Siste nytt er imidlertid at møtet ble overstått uten at partene ble enige, men at dialogen fortsatt holdes åpen.

NISO bistår John Arne Riise i saken, og fagforbundet har forhåpninger om at Riise kan få lov til å spille for AaFK den kommende sesongen.

John Arne Riise spilte sist for den indiske klubben Delhi Dynamos. Nå vil han tilbake til gamleklubben Aalesund FK.

Omdøpte omstridt statuePå Sunnmøre er 35-åringen hvert fall hjertelig velkommen. Utenfor AaFKs hjemmebane, Color Line stadion, står den mye omtalte statuen «Fotballspilleren» – en statue av John Arne Riise som fikk mye oppmerksomhet i 2012, da hovedpersonen gikk hardt ut og kalte ålesundere arrogante på Twitter.

Kjernen i utspillet fra Riise var at han reagerte på at statuen, som er av ham, ikke bar hans navn. Onsdag valgte AaFK-spillerne Oddbjørn Lie og Bjørn Helge Riise å omdøpe statuen – til «John Arne Riise».

– Det var bare ment som en morsom greie, forklarer Oddbjørn Lie, som la dette bildet ut på Twitter:

Storebror Riise er allerede enig med AaFK om en kontrakt, men konflikten med Betsson kan fortsatt stå i veien for overgangen. Det mener forsvarsspiller Oddbjørn Lie vil i så fall vil være dumt.

– Jeg synes det er synd om det ikke går i orden. For det er kanskje den største fotballspilleren i Norge noensinne. Vi får håpe de kan ta opp tråden og diskutere det videre, sier Lie og refererer til dagens møte mellom NISO, NFF og NTF.

– Hva vil John Arne Riise tilføre AaFK?

– Jeg vet ikke hvordan han er fotballmessig nå, han harjo vært i India og Kypros de siste årene, og da det er ikke så lett å følge med på det fra Norge. Men han har voldsom rutine og erfaring, som er nyttig i et lag med mange unggutter, sier forsvarsspilleren.

NISO: – Minner om yrkesforbud

Om overgangen går i orden gjenstår fortsatt å se, men NISO bistår Riise i saken og håper på en løsning.

– John Arne Riise har terminert den mye omtalte samarbeidsavtalen for å få mulighet til å spille fotball i Norge. NISO støtter Riise i denne saken, og håper alle parter finner fram til en løsning som er bra for spilleren selv, klubben – og for norsk fotball, sier Thomas Kristensen, kommunikasjonsansvarlig i NISO, i en pressemelding.

«NISO er spent på grunnlaget for at denne overgangen ikke skal være gjennomførbar, og hvor eventuelt det er hjemmel for å gi Riise noe som minner om et yrkesforbud», skriver NISO.

Hovedpersonen selv er takknemlig for hjelpen han får fra idrettsutøvernes fagforbund.

– Jeg setter pris på den jobben som blir gjort for å få dette til, og håper på en snarlig løsning, sier John Arne Riise.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk