Håndballsesongen blir ikke spennende selv om Nora Mørk forlater Larvik

Klubben er vant til å miste sine beste spillere og vinner trippel.

Publisert Publisert

Kontinuitet er det mye av i Larvik, ikke minst representert ved Gro Hammerseng-Edin og trener Tor Odvar Moen. Foto: NTB Scanpix

  • Arne Hole
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

GARDERMOEN: Larvik lurer ikke på om de kommer til å vinne den hjemlige serien, NM og sluttspillet. De lurer på om de kommer til Final4 i Champions League.

Les også

Eksperter: - Vipers bør ta sølv i år

Les også

Øyeblikkene som gjorde sterkest inntrykk på oss

— Det er ikke noe nytt at store spillere forlater Larvik. Opp gjennom årene har vi mistet Heidi Løke, Tonje Larsen, Katja Nyberg, Cecilie Leganger og Lene Rantala – bare for å nevne noen. Det som skjer nå har vi opplevd mange ganger, sier Gro Hammerseng-Edin, som likevel ikke underslår at det kan bli merkbart at lagets toppscorer skal prøve seg i Ungarn.

— Nora har hatt mange mål og assist, men vi har også andre klassespillere. Det hender ofte at andre spillere står frem når hull må fylles, sier Gro, som er fylt 36 år, men forsikrer om at motivasjonen er på topp. Nøkkelen er så enkel som litt fri i juli.

— Hvis jeg hadde vært mann, ville ingen reagert på at jeg er 36 år, sier playmakeren som et lite innlegg i likestillingsdebatten.

Kurtovic ny høyreback

Når Larvik skal ut i Champions League, blir det også uten Karoline Dyhre Breivang og Alma Hasanic, som begge er opptatt med å øke Norges befolkning, mens forsvarsspesialisten Mari Molid vil ha tid også i angrep og prøver seg i Randers. Til gjengjeld er Alina Wojtas med igjen etter korsbåndskade.

Les også

Lunde vil ikke prate om landslagsfremtiden

Les også

To norske spillere fikk plass på OLs drømmelag, men Nora Mørk ble vraket

— Champions League blir veldig spennende. Vi er mer underdog enn tidligere. Det er god økonomi i Györ, Rostov, Lada og Buducnost, og de forsterker leget mer enn vi kan gjøre. Jeg har ikke skyhøye forventninger til Champions League. Det gjelder å treffe toppnivået når det er viktig, sier Hammerseng-Edin.

Tor Odvar Moen og Gro Hammerseng-Edin har begge lang fartstid i Larvik. Foto: NTB Scanpix

Når Nora Mørk reiser, vandrer Amanda Kurtovic fra høyre ving til høyre back. Det er ingen flunkende ny posisjon for den venstrehendte, som til og med har vært prøvd som playmaker på landslaget.

— Nå er det Amandas tur til å prøve seg som høyreback. Så får det være opp til henne å gjøre det til sin plass, sier trener Tor Odvar Moen, som må leve på sparebluss sammenlignet med det LHK er vant til.

— Det er full fest på overgangsmarkedet sydover, mens vårt mål er å komme i "water" til 2018. Likevel tror jeg det er mulig å komme til Final4 denne sesongen, sier Moen, som prøver å utvikle noen nye konsepter.

Vipers vil utfordre

Byåsen har tradisjon i å melde at de vil ta kampen opp mot Larvik, men det er blitt med pratet. Nå er det klubben med det lite Agder-pregede navnet Vipers som ypper seg.

Kenneth Gabrielsen er treneren som sørge for mer sørlandsjubel (Arendal tok Sørlandets første seriemesterskap for herrer forrige sesong.). Med seg fra Glassverket har han tre av de beste spillerne: Kristin Nørstebø og landslagsaktuelle Kari Brattset og Jeanett Kristiansen. I tillegg kommer Linn Jørum Sulland når kneet blir bra nok.

Vipers' forsterkninger gjør at trenerne tipper laget på sølvplass i serien, to tror laget også kommer til NM-finalen og to tror faktisk at Vipers vinner sluttspillet foran Larvik.

Troen har alltid stått sterkt på Sørlandet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Ekspertene tror verdens beste blir statist

  2. Lunde etter den voldsomme nedturen: - Jeg bare venter på at marerittet skal ta slutt

  3. Kommentar: Det ville være dumt av Norge å sutre fordi russerne likevel fikk delta i OL

BT anbefaler

Her kjører den nye treneren inn på Stadion

Kåre Ingebrigtsens første finte? Å fly via Oslo i stedet for å gå på det samtidige direkteflyet til Bergen.

LES SAKEN
  1. Håndball