Nå skal Nilsen teste Brann-spillernes kondisjon

Vil sjekke om noen trenger ekstratrening i sommerferien.

TESTER: Lars Arne Nilsen sender spillerne på utholdenhetstest mandag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

NYMARK GRESS (bt.no): Lars Arne Nilsen fikk akkurat gjort unna sin første uke som Brann-trener før spillerne dro av gårde på en fire dager lang ferie. Nå er laget samlet igjen, og med over en uke til neste søndags hjemmekamp mot Sogndal, kan sotraværingen legge opp til økter med høy intensitet.

Ikke nok med det. Mandag sender han spillerne inn i Haukelandshallen for å gjennomføre en utholdenhetstest. Denne testen var ikke planlagt før sotraværingen ble trener.

Vil kontrollere nivået

— Det er noe jeg har bestemt. Jeg har lyst å se hvilket nivå de er på. Spillerne skal snart ha sommerferie, og da er det greit å ha et bilde av hvordan det står til når det gjelder O2 (oksygenopptak). Testen vil gi en pekepinn for ferien som kommer, og hvem som må legge inn litt ekstra trening, sier Nilsen.

Han er klar på at spillestilen han legger opp til krever spillere med stor arbeidskapasitet.

— Vi må ha nok løpskraft, og hvis vi ikke har det, må vi gjøre noe med det. Jeg er ikke kjempebekymret for lagets løpskraft, vi var gode i annenomgangen både mot Bryne og Åsane. Likevel har jeg lyst å se på den fysiske tilstanden, for i fotball må du springe. Mye, fastslår Nilsen.

Les også

Er dette Norling-effekten?

— Ikke noe stress

Brann skal nå møte Sogndal (h), Bærum (b) og Kristiansund (h) før 1. divisjon tar pause fra 6. til 26. juli. Brann-spillerne får da en uke fri, men Nilsen understreker at det ikke er snakk om syv dager uten aktivitet.

— Det blir ikke fri, men en egentreningsperiode der de må ta ansvar selv. Men jeg tar ingenting for gitt, så jeg skal sjekke formen deres. Det kan bli testing etter ferien også, sier Nilsen.

Fysiske tester er de færreste fotballspilleres favorittaktivitet. Like fullt hevder Brann-spillerne at de har forståelse for at Nilsen ønsker å sjekke spillernes form.

— Vi har vært borti det før, og det er ikke noe stress. De fleste lagene gjør det, og det er greit å få sett hvor vi ligger fysisk. Så kan vi ta resultatene med oss og jobbe videre med det, sier Kristoffer Larsen, som synes det er helt greit om spillere blir pålagt å trene hardt i sommerferien.

Les også

Dette er Branns handleliste

— Fornuftig med testing

— Jeg tror de fleste her blir rastløse når vi ikke har fellestreninger, og mange trener utenom uansett, sier Larsen.

Han får støtte av målvakt Kenneth Udjus.

— Det er fornuftig at vi blir testet. Han (Nilsen) vil kartlegge oss og bli kjent med oss både på og utenfor banen. De aller fleste toppspillere er vant til at de fra tid til annen sjekker den fysiske formen, sier Udjus.

Trener Nilsen har lagt følgende plan for treninger frem til vestlandsderbyet mot Sogndal: Trening søndag, testing mandag, fri tirsdag og trening onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

— Vi kommer til å trene ganske mye fremover, men det er jo kampsesong. Jeg pleier å trene ekstremt mye utenom kampsesong, men nå handler det om å være skjerpet til kamp og vinne kamper, sier Nilsen.

Publisert: