«Det eneste Brann har kjørt over i årets sesong er stoltheten vår»

Brann skuffer, gang etter gang, skriver Doddo.

Kampen mot Hønefoss var et nytt kapittel i Rikard Norlings tragisk Brann-bok. Den er snart like tjukk som Bibelen, skriver Doddo.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
BTs Brann-blogger, Doddo.
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Hvor gode er egentlig Brann? Hva er deres toppnivå? Etter å ha sett sju seriekamper og to cupkamper lever vi fortsatt i det uvisse. Det eneste vi kan fastslå er at Brann skuffer, gang etter gang. Det har vel bare vært én kamp som har fått godkjent-stempelet, og det var hjemmekampen mot Ranheim, da spilte de ok, og da sikret de seg tre poeng.

Les også

Norling nådeløs mot Branns angrepsspill

Resten av kampene er knapt nok verd å nevne. Felles for dem alle er at alle fotballelskere og alle Brann-supportere gremmer av det de har sett. Det er fotball fra nederste hylle. Og når vi vet at Brann er en storklubb med store ressurser, når vi vet at minst ti av spillerlønningene bikker millionen, så er det ikke til å fatte å begripe at de kan være så svake.

Klart vi forstår at Obos-ligaen ikke er enkel, og det er heller ingen som forventer at Brann skal kjøre over enhver motstand at de skal ta full pott i her eneste poeng, men Brann vinner bare sporadisk, og de eneste de kjører over er stolthet vår.

Norlings tragiske Brann-bok

Den hyggelige, reflekterte og eller så kloke treneren vår har gitt oss akk så mange skuffende stunder. Kampen mot Hønefoss var et nytt kapittel i Rikard Norlings tragisk Brann-bok. Den er snart like tjukk som Bibelen.

Men i motsetning til den hellige skriften, har ikke boken til Norling noen Messias, den har heller ingen disipler som kan påta seg ansvar i frelserens fravær. Alt den kan skilte med er et stadig økende antall med dommedagsprofeter.

Rikard Norling må påta seg hovedansvaret for Branns tafatthet, men det skal sies til hans forsvar at han ikke har toppspillere i stallen. Det eneste som er topp med dem er lønningene deres.

Det finnes lyspunkt

Jeg har lyst til å skrike ut eder og galle over dette laget, men så er det ikke helt håpløst likevel. Det er faktisk mange lyspunkt, jeg vet ikke om det er så mange at dette mørke vi beveger oss blir til dag, men enn så lenge gir det meg håp.

Angrepet er like tannløst som det min bestemors var, men forsvaret, det inkluderer keeperen, begynner å overbevise. Brann har nå spilt 345 minutter i serien uten å slippe inn mål. Det er imponerende og absolutt noe å bygge videre på. Hvis vi tar med cupkampene har Brann nå spilt sju kamper på rad uten å tape. Det er også noe å ta med seg videre.

Brann har vært nede for telling, nå er de i hvert fall oppe i knestående. Snart reiser de seg kanskje. Det er mulig at Brann er på vei til å bli frisk, det tar bare så forbasket lang tid.

Publisert: