Bakke bruker Birkelund mot Brann

Og Jonas Grønner er klar til å erstatte kapteinen. Få siste nytt før kampen her!

KAMPKLAR: Sogndal-trener Eirik Bakke planlegger å bruke nysigneringen Eirik Birkelund mot Brann lørdag. Foto: Rune Sævig
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

SOGNDAL: Brann-trener Lars Arne Nilsen sier resultatet er underordnet i lørdagens treningskamp mot Sogndal, men holder likevel mest mulig hemmelig kvelden før.

Les også

Demidov står over Sogndal-kamp

MOT GAMLE VENNER: Eirik Birkelund var i Brann i fjor og er i Sogndal nå. Foto: Bjørn Erik Larsen

Hvem som skal spille? Vent og se. Hva Brann skal fokusere på? Vent og se. Følg Sogndal – Brann direkte fra klokken 15 lørdag

Men Jonas Grønner (21) spiller, alt tyder på det. Brann-kaptein Vadim Demidov har sagt fra seg den ene midtstopperplassen grunnet en vond fot. Tredjevalget Grønner er klar til å ta over plassen ved siden av Bismar Acosta.

— Min plan er å starte i første serierunde, da gjelder det å gripe mulighetene jeg får, sier Grønner.

Skal gi Nilsen hodebry

Det er nærmest opplest og vedtatt at Acosta og Demidov er midtstopperduoen Brann skal satse på i år. Grønner ønsker å bryte den opp

Jonas Grønner er stemplet som tredjevalg på midtstopperplass i Brann, men skal etter alt å dømme starte mot Sogndal lørdag. Her etter trening i Sognehallen fredag kveld, med keepertrener Dan Riisnes i bakgrunnen.

— Mange venter at de to skal starte, men jeg skal gjøre mitt for at det blir ekstremt vanskelig for treneren å ta ut laget, sier Grønner.Kommunikasjonen mellom Acosta og Demidov, på klingende spansk, er trukket frem som en styrke flere ganger. Grønner snakker slett ikke spansk, men avviser at det har betydning.

— Fotballspråket består av uklare lyder, jeg og Bismar snakker like bra sammen som det han og Vadim gjør, sier Grønner med et smil. I forrige treningskamp, spilt mot et svensk lag i Florida, gjorde han en tabbe som førte til baklengsmål. Men selvtilliten er langt fra borte.

— Jeg kommer til å være i Brann, og jeg kommer til å spille, sier Grønner.

Treneren: God nok bredde

Brann-trener Nilsen ser ingen grunn til å bekrefte at Grønner spiller mot Sogndal, men snakker gjerne om det mange supportere er bekymret for: bredden i midtforsvaret.

- Det skal gå bra med de stopperne vi har. Det er tre stykker, og i tillegg har vi Dani (Hatakka) i bakhånd, han kan også spille der , sier Nilsen.

Sogndal-sjef Eirik Bakke var på plass i Sognehallen under Branns trening der fredag kveld. Han ser frem til årets første ordentlige vestlandsoppgjør.

— Det er alltid moro å få bergensere på besøk. For begge lag handler dette om å få kamptrening, men det å ville vinne ligger i bunn, sier Bakke.

Bruker Birkelund

Han hentet Eirik Birkelund til laget sitt tidligere i vinter, etter at Birkelund ikke fikk forlenget kontrakten i Brann. Bakke røper at han slipper sin nye spiller til på lørdag.

— Jeg har ikke gitt laget, men Eirik kommer til å spille. Han har kommet inn som et friskt pust, og er en spiller som gir bånn gass, sier Bakke.

Han kaller møtet med Brann den første skikkelige testen for Sogndal. Tidligere i vinter har ulike Sogndal-mannskap slått en kinesisk klubb, spilt uavgjort mot Raufoss og tapt mot Florø.

— Det begynner å minke på kampene før sesongstart for både oss og Brann. Vi gleder oss til å få god matching, selv om det er en kamp uten poeng og med tunge bein, etter mye knallhard trening, sier Bakke.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering