Stolpen sto i veien for Odd mot FFK

<p><strong>SKIEN:</strong> — Vi rundspiller Fredrikstad, sier Fagermo.</p>

Skien, Norway 20120422.Kaptein Morten Fevang scorer på straffe for Odd under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Fredrikstad på Skagerak Arena i Skien søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Teigen, Trond Reidar

Tom Eik Baugerud

ODD GRENLAND-FREDRIKSTAD 1-1:

For selv om hjemmelaget ikke klarte å avgjøre kampen til sin fordel, så Fagermo tendenser til fremgang.

— I dag spiller vi en bra kamp selv om vi ikke vinner, så jeg er fornøyd med prestasjonen. Vi rundspiller Fredrikstad i perioder og skaper vel noe sånt som 15 målsjanser, sa Fagermo etter kampen.

Men resultatet er selvfølgelig for dårlig. Nå har vi møtt Sogndal og Fredrikstad hjemme og bare fått med oss ett poeng fra de to kampene. Det er for svakt .

Fagermo er ikke i tvil om hva som manglet fra laget hans i søndagens kamp.

Det dreier seg rett og slett om å være dyktige foran mål. Det var vi ikke i dag.

— Og selv om vi ikke akkurat hadde flaksen på vår side i dag, så kunne fort Fredrikstad kontret inn et mål de også, konkluderte han.

Og det hadde han rett i.

For i en sjanserik kamp som kunne vippet begge veier, tok det bare 16 sekunder før Fredrikstad spilte seg frem til kampens første målsjanse. Alex Valencia førte ballen fremover på banen og stakk igjennom Ole Jørgen Halvorsen, men fra god posisjon satte han ballen over.

Like etter var det Odd som kunne tatt ledelsen, men Frode Johnsens kremmerhus på halv volley snek seg noen centimeter på utsiden av lengste kryss.

Den tredje sjansen innenfor to minutter kom da Andreas Landgren feide ballen like over tverrliggeren fra 30 meter. Hvis åpningen var symptomatisk for resten av kampen, så det ut til å gå mot en festforestilling i Skien.

Statistikksenter Eliteserien:

FFK tok ledelsen

Og i det 7. minutt kom kampens første scoring:

Alex Valencia slo en utoverskrudd corner inn i feltet. Midt foran mål fikk Kevin Dure gå opp relativt umarkert og stange ballen ned i korthjørnet. Andre Hansen var så vidt på ballen, men maktet bare å slå den enda nærmere stolpen. 1-0 til Fredrikstad etter en vanvittig åpning på kampen.

Etter 14 minutter kom Adem Güven seg til dødlinja og slo et perfekt innlegg mot bakre stolpe. Frode Johnsen steg til værs og headet glimrende mot det lengste hjørnet, men Vidar Martinsen var våkent tilbake og reddet på streken.

Fire minutter senere var Torgeir Børven sist på ballen for Odd, men headingen hans gikk like utenfor stolpen.

Stolpetreff

Midtveis i første omgang roet kampen seg litt ned. Odd hadde ballen mye, men var stort sett bare farlige på dødball.

Etter 38 minutter holdt Odd på å utligne, men Torgeir Børvens glimrende avslutning traff utsiden av lengste stolpe.

Men Fredrikstad ville ikke være noe dårligere, og to minutter senere fikk Andreas Landgren en kjempesjanse etter en farlig kontring. Fra god posisjon hamret han ballen mot mål, men Andre Hansen var med på notene og reddet. Returen havnet hos Ole Jørgen Halvorsen, men på åpent mål headet han utenfor.

Det førsteomgangen hadde manglet av kvalitet, hadde den tatt igjen i underholdningsverdi, for da dommeren blåste av etter de første 45 minuttene var det ikke lett å forstå hvorfor vi bare hadde fått én scoring.

Brenne brant

Og andre omgang startet akkurat som den første, med en kjempesjanse.

Adem Güven kranglet med seg ballen inn i sekstenmeteren og driblet seg innover mot mål. Jon Knudsen kom ut, og da Güven var klar til å avslutte var Knudsen såpass nærme at han blokkerte skuddet med kroppen. Returen trillet perfekt ut til Simen Brenne, men fra bare ti meters hold klarte ikke Brenne å presse ballen under tverrliggeren.

I det 50. minutt var Güven frempå igjen, og denne gangen måtte Jon Knudsen ut i full strekk for å hindre ballen i å stige rett opp i det lengste hjørnet.

Etter 57. minutter kontret Fredrikstad og Tarik Elyounoussi fikk en kjempesjanse alene med Andre Hansen, men keeperen kastet seg ut i beina på Fredrikstad-spilleren og reddet mesterlig.

BOMMET : Simen Brenne. (Foto: Scanpix)

Straffescoring

Så kom situasjonen som satte sinnene i kok i Fredrikstad-leiren:

Frode Johnsen demper et innlegg på brystet i duell med Vidar Martinsen og går i bakken. Dommer Trygve Kjensli peker direkte på straffemerket til tross for sterke protester fra hjemmelaget. Martinsen gikk tøft til på Johnsen, men var det straffe?

Fra elleve meter er Morten Fevang sikker, og etter 58 minutter er lagene like langt.

Jeg vil ikke stå her og være skråsikker, men det skal bli interessant å se straffesituasjonen igjen på tv , sa FFK-trener Tom Freddy Aune og virket litt skeptisk til avgjørelsen til dommer Kjensli.

Etter utligningen sto kampen og vippet. Ingen av lagene hadde noe klart overtak, og begge lagene slet med å spille seg til store målsjanser.

Men etter 72 minutters spill tråklet Simen Brenne seg fri like utenfor sekstenmeteren. Med venstrebenet forsøkte han å skru ballen opp i krysset, men skuddet gikk en halvmeter over.

I det 79. minutt fikk Odd en kjempesjanse igjen, da Mattias Andersson ble spilt igjennom alene med Jon Knudsen. Litt presset valgte svensken å avslutte fra 15 meter, og Knudsen reddet ganske greit.

På overtid fikk Simen Brenne sjansen inne i feltet, fra ti meters hold. Brenne traff ballen bra, men Jon Knudsen kastet seg ned til venstre og reddet glimrende. Flere sjanser ble det ikke og lagene delte poengene seg imellom.

- Forbedring

Etter fem kamper står Odd med bare fire poeng og ligger helt nede i bunnen av tabellen. Det er altfor svakt av en klubb som før sesongen uttalte at medalje var sesongens målsetning.

Vi er jo et bunnlag akkurat nå, men tabellen setter seg ikke ordentlig før etter 8-10 serierunder , sa Fagermo da han ble konfrontert med den elendige starten på sesongen.

— Nå skal vi fortsette å forbedre oss og terpe på bevegelsene i angrep. I dag så jeg fremgang, men vi må fremdeles bli flinkere i den avgjørende fasen av spillet.