Bruun-Hanssen er sikker på at Mohn fortsatt vil hjelpe Brann

Se Roald Bruun-Hanssen snakke om forholdet til klubbens viktigste investor.

  • Mads Bøyum
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Torsdag stilte Roald Bruun-Hanssen (52) opp i et stort intervju med BTs Ballspark, drøyt to dager etter at han gikk av som daglig leder i Brann.

I intervjuet ble Bruun-Hanssen blant annet spurt om forholdet til Branns viktigste eksterne investor, Trond Mohn. Bruun-Hanssen har en svært god relasjon til Mohn. Overfor BT avkrefter Bruun-Hanssen at han har fått sluttpakke finansiert av Trond Mohn, i kontrast til det VG meldte onsdag.

I Ballsparks intervju med Bruun-Hanssen, som du kan se utdrag fra i videovinduet over, gikk spørsmål-svar-seansen om Mohn slik:

— Har du inntrykk av at Mohn vil fortsette å støtte Brann?

— Trond er bergenser og han støtter Brann. Det har han gitt klart uttrykk for. Jeg er helt sikker på at Trond vil støtte Brann, sier Roald Bruun-Hanssen.

Vil ikke si om Mohn har bidratt nå

- Du sier du har vært med å foreslå omstruktureringene som nå kommer med sportssjef og speider. Det koster mye penger. Er Trond Mohn inne og hjelper med fiansieringen?

— Det tror jeg nesten styret i Brann må få lov å svare på. Men jeg er helt sikker på at Trond Mohn vil lytte fornuftig til det styrelederen i Brann har å si til ham.

- Så ditt inntrykk er ikke at Brann havner i ulykken ved at du med din relasjon til Mohn går av?

— Nei, jeg tror Trond respekterer min og klubbens situasjon. Han har allerede gitt uttrykk for at han vil støtte Brann og det er jeg helt sikker på at han vil være. Jeg er sikker på at relasjonen mellom Trond og Brann fortsatt vil være god.

- Burde man klart seg uten Trond Mohn?

— Nei.

- Man burde ikke klart seg uten Trond Mohn?

— Nei.

- Det må du forklare.

— Trond Mohn er en støttespiller som ønsker å bidra til klubben. Det skal man være takknemlig for.

Les også

Bruun-Hanssen om etterfølgeren: - Hun er en flott person

Avhengighetsforhold

— Skaper det ikke en form for avhengighetsforhold?

— Jo, men det gjøres i alt i fotballklubber. 80 prosent av klubbene i Europa har en eller annen støttespiller som bidrar for at klubben skal lykkes. Det gjør disse menneskene i stor grad av kjærlighet til klubben, fotballen og byen de er en del av. Det er en del av fotballen.

- Men plutselig vil han ikke være med mer?

— Så lenge man har disse støttespillerne, synes jeg definitivt man skal ta dem med på laget. De er med å spille oss gode.

- Du synes ikke Brann skal gjøre seg uavhengig av Trond Mohn?

— Nei. Ta Trond med på laget. Du kan gjøre det på mange måter, du har anlegg og andre ting som er viktig. Fremtidsrettede investeringer som kan bli gode for klubben. Treningsforhold, ting som sikrer ungdomsarbeidet i Brann, langsiktige investeringer. Det Trond har bidratt med, er å legge forhold til rette for å drive aktivitet og utvikling på best mulig måte – uten å påvirke beslutninger i idrettslag.

Dette har Mohn sagt

Noen dager før Bruun-Hanssen gikk av som daglig leder, fikk han støtte av Mohn i pressen.

— Jeg støtter ham. Han er et skikkelig mannfolk, han er ryddig og arbeidsom, sa Mohn til BT og la til at han mente det å skyte på Bruun-Hanssen, var å skyte på pianisten.

Overfor BA har Mohn tidligere understreket at han fortsatt ser for seg å støtte Sportsklubben Brann.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. - Roald og jeg er ulike på mange måter

  2. Sammenligner den nye Brann-sjefen med et C-vitamin

  3. Brann-profil: For dårlig av oss at Rikard ikke har fått beskjed

BT anbefaler

«Politiet må lære seg å handheve lova utan å bryte den»

«Politiet er forbanna fordi folk no kan lese kven i politiet som er medlem i Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF)», skriv Morten Myksvoll.

LES SAKEN