Fredrikstad frykter Tromsøs dødballer

<p>Har respekt for hjemmelagets luftstyrke.</p>

Publisert Publisert

LILLESTRØM 20111127. Fredrikstad trener Tom Freddy Aune etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Fredrikstad på Åråsen stadion søndag kveld. Kampen endte 0-0.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Foto: Solum, Stian Lysberg

 • Per Christian Johansen
 • FØLG TROMSØ-FREDRIKSTAD HER FRA KL. 18.00
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Selv om TIL-laget har slitt kraftig med å score i sesongoppkjøringen, føler Fredrikstad seg åpenbart ikke trygg før dagens seriestart.

Spesielt hjemmelagets luftstyrke på dødballer, der Fredrik Björck, Miika Koppinen, Kara og Ole Martin Årst vil utgjøre en trussel fra hjemmelaget.

Derfor ble den siste økten hjemme i Fredrikstad lørdag benyttet til å terpe defensive dødballer.

— Jon (Knudsen - målvakt) er ny, og i tillegg må vi gjøre noen justeringer på grunn av Tromsø, som vi vet er gode på dødballer. Vi håper jo å unngå dødballmål imot, men husker også at vi slapp inn på dødball etter tre minutter der oppe i fjor, forklarer trener Tom Freddy Aune til Fredriksstad Blad.

På dødballtreningen var det mye diskusjon om hvordan FFK skal forsvare seg mot store og sterke Tromsø-spillere.

– Men vi gleder oss til match og har lagt en plan den siste uken som vi håper skal fungere bra mot Tromsø, sier legger Aune til.

Knudsen holder nullen

Han har ledet et Fredrikstad-lag som har holdt nullen i de to siste kampene før seriestart. Senest mot Vålerenga i generalprøven, og der tidligere Stabæk- og landslagsskeeper Jon Knudsen har fremstått med trygghet.

- Vi håper å få ut makspotensial vårt i flere kamper. Da vi vet vi at vi kan lage problemer for de fleste. Jeg mener fortsatt at vi kan slå alle lag, det til tross for den tøffe vinteren vi har hatt, sier FFK-treneren til Fredriksstad Blad.

Han må klare seg uten en skadet Hans Erik Ramberg i kveldens kamp. Også Simen Rafn er uaktuell, mens Thomas Holm og Jørgen Horn begge er usikre kort.

Offensiv slagkraft

— At hele laget jobber hardt defensivt er nøkkelen til ekstra poeng denne sesongen, fastslår Aune, vel vitende om at lagets offensive trusler kan utfordre og skape trøbbel de fleste forsvar.

Da i første rekke landslagets Tarik Elyounoussi og offensive Etzaz Hussein som scoret hattrick i en treningskamp på La Manga for to uker siden.

Fjorårets kamp mellom lagene på Alfheim endte for øvrig 3-1 til hjemmelaget. Ruben Yttergård Jenssen, Sigurd Rushfeldt og Steffen Nystrøm scoret TILs mål.

Publisert
 1. Eliteserien
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. TIL-supporterne roper på medalje

 2. Slik tipper mediene

 3. TIL-duo: - Vi legger presset på Molde

 4. Ciss usikker til seriestart

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21182171254656
2Molde21131752262640
3Rosenborg21116440211939
4Vålerenga2111553627938
5Kristiansund2198441291235
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League Qualification
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN