Pamela Anderson debuterer på maraton

— Jeg har aldri tatt på meg en slik fysisk utfordring som dette før.

Pamela Anderson fra i fjor på vei inn til en galla med formål om å stoppe bruk av hester til å trekke vogner. Foto: Evan Agostini - AP

Pamela Anderson har engasjert seg i dyrenes kamp de siste årene. Her fra en protest mot jakt på seler. Foto: Mark Blinch - REUTERS

Pamela Anderson på et moteshow under New York fashion week i 2010. Foto: Lucas Jackson - REUTERS

Pamela Anderson har vært med på flere TV-prosjekter enn Baywatch. Her fra en pressekonferanse om dokusåpen «Pam: Girl on the loose», som fulgte hennes liv gjennom åtte episoder. Foto: Rob Griffith - AP Photo

Pamela Anderson slik mange fortsatt husker henne: Som den meget populære badevakten C.J. i Baywatch. Foto: REUTERS

På midten av '90-tallet var opp- og nedturene i ekteskapet til Tommy Lee og Pamela Anderson noe som avisene skrev mye om. Foto: Lennox McLendon - AP Photo

  • Martin K. Andersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Midt på 1990-tallet ble Pamela Anderson kjent for å løpe på stranden i Los Angeles som rollefiguren CJ.

20 år etter at C.J. var (for mange) den mest populære badevakten i Baywatch, holder Pamela Anderson (nå 46 år) selv fortsatt formen vedlike.

Hun bekrefter på Twitter at hun skal debutere som maratonløper senere i høst. Det gjør hun i New York City Marathon, verdens mest berømte.

— Det er offisielt! Jeg skal gjøre dette! skriver hun og legger ved en lenke til en artikkel hos etonline.com som omtaler deltakelsen hennes.

Aldri prøvd noe lignende

— Jeg har aldri tatt på meg en slik fysisk utfordring som dette, men jeg er villig til å gjøre det for å vise hvor dedikert jeg er, sier Pamela til etonline.

Dedikasjonen hun sikter til er til det gode formålet hun løper for, «The Long Run for Haiti». Målet er å få inn en halv million dollar - over tre millioner kroner - til trengende på Haiti.

- Å løpe maraton kan ikke sammenlignes med den kampen folk kjemper på Haiti, sier Pamela om utfordringen som ligger foran henne.

Blir fraløpt

Gjennom veldedighetsorganisasjonen J/P Haitian Relief Organization skal hun løpe «på lag med» sammen med fem haitiere som antakelig kommer til å løpe rett fra henne. Haitierne, tre menn og to kvinner, er ifølge Runner's World gode for tider mellom 1.13 og 1.35 på halvmaraton.

Pamela hadde antakelig brukt minst tre kvarter mer - og nå skal de løpe dobbelt så langt. Foreløpig har det ikke blitt lagt ut noe info om treningen hennes på hverken Facebook- eller Twitter-profilene hennes. Men det skal visstnok komme.

Men uansett er hun ikke med for å imponere som løper.

- Hvis jeg kan klare å samle inn 500 000 dollar, så vil det være en velsignelse for Haiti, konstaterer hun.

I tillegg til Baywatch, har Pamela Anderson også gjort flere andre TV- og videoopptredener, har flere ganger vært avbildet i Playboy og har dessuten kjempet for dyrs rettigheter.

Publisert
  1. Friidrett
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Berit (74) oppsøkte legevakta, men blei ikkje innlagt. Dagen etter døydde ho.

Legevakten svikta då Berit Kvalheim døydde. Det slår fylkeslegen fast.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. BA: Byrådet kan tillate skjenking

  2. – Flaskepant er en fordyrende miljøsvindel

  3. – Helt vanlig korona­rushtrafikk nå

  4. – Det er ikke grunnlag for skjenke­forbud i Bergen nå. Jeg skjønner at folk er frustrerte.

  5. «En kraftfull, uredd og tydelig leder»

  6. Dette er alt som er igjen av eneboligen