Ulrik Flo sikret Sogndal-seier

<p>Senket Stabæk med to mål.</p>

Fotball , 15. Juli 2012, Tippeligaen Eliteserien , Sogndal - StabækFoto: Christian Blom , Digitalsport Tonny Brochmann Christansen, Stian Dyngeland, Ulrik Flo, Henrik Luggenes Furebotn
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

SOGNDAL — STABÆK 3-1:

FOSSHAUGANE CAMPUS (bt.no): Sogndal var klart bedre enn Stabæk og sikret seg en etterlengtet seier.

Drøye halvminuttet var spilt da Stian Dyngeland, som debuterte fra start for Sogndal, fikk en stor mulighet. Bergenseren avsluttet fra drøyt ti meter, men til side for mål.

Underholdende åpning

Men allerede i det 5. minutt skulle sogningene treffe. Stéphane Badji prøvde seg med et skudd fra distanse, og Stabæks klareringsforsøk var dårlig, og endte i beina på Ulrik Flo. Fra seks meter satte han ballen inn bak en sjanseløs Mande Sayouba i Stabæks mål.

Fire minutter senere fikk Dyngeland sjansen igjen. Han løp fra Stabæk-forsvaret og kom helt alene med keeper, men var ikke kald nok i avslutningsøyeblikket. Like etter prøvde både Gustav Valsvik og Malick Mane seg med gode skuddforsøket fra 17-18 meter, men Sayouba var nede og reddet ved begge anledningene.

Sjelden har vel Sogndal skapt like mange målsjanser i løpet av noen få åpningsminutter. På det tidspunktet så det ut som om hjemmelaget skuile fosse inn til en klar seier, men i det 14. minutt slo Stabæk tilbake. Sogndal greide aldri å klarere et hjørnespark fra Vegard Eggen Hedenstad, og etter litt klabb og babb, falt ballen ned foran en ensom Mads Stokkelien fem meter fra mål. Stokkelinken dunket ballen i nettet, og dermed 1-1. Kampen roet seg en god del etter dette. I det 28. minutt tok Stokkelien ballen pent ned på brystet, vendte og sendte i vei et godt volleyskudd, like over mål.

Flo igjen

Sogndal fikk fart på seg igjen etter pause, og i det 53. minutt skulle de ta tilbake ledelsen. Badji fant Flo, som tok seg forbi en mann og avsluttet på halv volley helt nede i hjørnet.

2-1-målet skrudde kampen tilbake til slik den var i starten, med et hjemmelag som dominerte. Dyngeland forsøkte seg med et godt langskudd som gikk like utenfor, før Tonny Brochmann satte inn 3-1 i det 64. minutt. Dansken plukket opp en svak klarering fra Sayouba og tråklet seg gjennom hele bortelagets forsvar før han trillet ballen i nettet.

Resten av kampen hadde Sogndal god kontroll mot et Stabæk-lag som fremsto som meget tafatt. Bjarte Haugsdal var rett nok nær å redusere i det 89. minutt, men en Sogndal-forsvarer sto på streken og reddet skuddet.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk