Skålevik ødela festen i fjor - skal starte den i år

Spiller sin første 16. mai-kamp som Brann-spiller

VIL AVGJØRE: Steffen Lie Skålevik har åpnet målkontoen for Brann. Mandag ønsker han å avgjøre foran fulle tribuner på stadion.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I fjor var han nest sist på ballen som avlyste Branns 17. mai-fest. I år står Steffen Lie Skålevik på motsatt side av banen, og håper på å starte festen – foran håpefulle bergensere.

— Det blir spesielt. Det er helst på denne siden av banen folk fra Hordaland vil være på 16. mai.

Sammen med Nest-Sotra rystet han Brann – på fotballens festkveld. Men det ble ikke mange flere kamper for Sotra-laget, før Skålevik byttet drakt. Som mangeårig Brann-supporter, kan han endelig ta steget fra tribunen, til banen.

— Jeg har vært på stort sett alle 16. mai-kamper opp gjennom da jeg var yngre. Så det blir utrolig gøy å være med som spiller. Det var gøy i fjor, men jeg tror det blir enda mer spesielt i år.

Les også

Norling om tiden etter Brann: - Enten gir du tapt, eller så gjør du tvert om

— 17.000 gærne bergensere

Det er ikke bare Skålevik som får sin første 16. mai-kamp for Brann. Også far og sønn – trener og midtbanegeneral, skal få oppleve sin første festkveld på stadion. Og treneren ser frem til fulle tribuner, og en festkveld på stadion.

— Jeg har alltid spilt fotball selv, og det er en fantastisk kamp å vinne. I hvert fall når vi skal i 17. mai-tog dagen etter. Gutta gleder seg til å spille foran 17.000 gærne bergensere, sier treneren.

Les også

Jada, det blir folkefest på 16. mai i år igjen

Sønnen, Sivert Heltne Nilsen, har vokst opp som Brann-supporter. Men kampen mot Stabæk blir faktisk hans første 16. mai-kamp på Brann Stadion.

— Det blir en fantastisk opplevelse. 16. mai på stadion tror jeg blir stort for alle som skal spille, både for Brann og Stabæk, sier Heltne Nilsen.

Les også

Slik ønsker Brann-leiren Rikard Norling lykke til

Ønsker å avgjøre

Hjemme mot Start forrige helg, fikk Skålevik sitt første eliteseriemål. Etter å ha trent på førsteberøringen hele vinteren, fikk endelig spissen betalt for det harde arbeidet.

— Det vært mye oppmerksomhet, og mye gratulasjoner. Jeg merker at det er mange som ønsker at jeg skal lykkes, og det er utrolig gøy.

Og målkontoen er på ingen måte lukket. Mot Stabæk, på mandag, håper han igjen å kunne sette ballen i nettet – foran 17.000 skrikende bergensere.

— Alle spisser satser på å avgjøre, det er selvfølgelig det beste som kan skje, sier Brann-spissen.

Les også

Tidligere Brann-spiss pågrepet for overfall

— Heldige som får oppleve dette

Klubben melder om utsolgte tribuner, og folk som ringer etter billetter. Været er fint og gressmatten er strøken. Det ligger an til en festkveld på stadion mandag.

Tilbake i eliteserien, har Brann hatt ett snitt på litt over 11.000 tilskuere. Mot Stabæk blir det ett ekstra hakk opp, for Lars Arne Nilsen sine gutter.

— Det blir mer folk, og mer liv. Det er fantastisk og utrolig gøy. Det blir gøy å spille toppkamp i eliteserien foran 17.000 tilskuere. Det var det ingen av oss som trodde i vinter.

16. mai er blitt en festdag for alle norske fotballspillere, men et fullsatt stadion er nok ekstra spesielt for spillerne fra Hordaland.

— Vi må ikke glemme hvor heldige vi er som får oppleve dette, sier Skålevik.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk