Derfor vraket supertalentet Aalesund, Viking og Brann

Fredrik Aursnes valgte Molde og Ole Gunnar Solskjær.

Både Fredrik Aursnes og Ole Gunnar Solskjær har store forventninger til 2016-sesongen. –Vi er glade for at Fredrik valgte Molde, sier Solskjær.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Både Aalesund FK, Brann og Viking var interessert i Fredrik Aursnes. Han valgte Molde fordi klubben er god på spillerutvikling og i tillegg har satset på mange unge spillere.

— Jeg har tro på at jeg kan utvikle meg til å bli en bedre fotballspiller i Molde. Får jeg spilletid er det ikke lange veien fra Molde til en klubb i Europa, sa Fredrik til Sunnmørsposten etter at den første treningen som Molde-spiller var over i haglbygene tirsdag. Han legger ikke skjul på at løypa som tidligere Hødd- og Moldekeeper Ørjan Håskjold Nyland har gått er forlokkende både for ham selv og mange for andre unge fotballspillere.

Les også

Kometen som glapp for Brann

Fredrik Aursnes er fra Hareid. Han har spilt for Hødd siden 2012 og har vært Hødds største profil de siste årene. Kontrakten han nå har inngått med Molde Fotballklubb er på fire år. Hva hans personlige kontrakt ellers inneholder vil han ikke si noe om, men han avviser ikke en antydning fra Sunnmørsposten om at det kanskje er et par hakk opp på lønnsstigen.

Spilletid

— Molde er en stor klubb og en av Norges beste klubber. Hvor mye spilletid jeg får, gjenstår å se. Jeg vil bruke tida som er nødvendig for å komme meg inn på laget, sier Fredrik.

- Mange trodde at du ville velge Brann?

Fredrik Aursnes på sin første trening som Molde-spiller tirsdag.

-Ja, det er ikke så unaturlig. Jeg har mange kompiser og bekjente i Bergen. Og min tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen trener jo Brann nå. Men for meg har muligheten til å utvikle meg som fotballspiller vært helt avgjørende, og da mener jeg at Molde har et bedre tilbud enn både Hødd, Brann og AaFK. Det er et par steg opp, for å si det slik. I valget av klubb har mine personlige betingelser betydd mindre.Han mener at Hødd vil klare å etablere seg som et godt lag også neste år. Han har tro på Hødds nye trener og at mange lovende spillere vil kunne bite fra seg i 2016-sesongen.

— Dette fikser de!

Les også

Molde-Aursnes blir tidenes dyreste Hødd-spiller

Kjenner mange

Foreløpig bor Fredrik Aursnes hos klubbkamerat Eirik Hestad fram til han får egen bolig i Molde. Han kjenner også godt Sander Svendsen og Mohammed Elyounoussy fra U21-landslaget, så den sosiale delen av klubbskiftet tror han skal gå bra.

Overgangen for øvrig beskriver han som merkbar allerede på den første treningen med større tempo og intensitet enn han har vært vant til.

— Men det er kjekt å få trene sammen med gode spillere, sier Fredrik.

Solskjær fornøyd

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær sier i en kommentar til Sunnmørsposten at han er godt fornøyd med at Fredrik Aursnes valgte Molde.

— Vi har fulgt ham i mange år. Han er en lokal gutt og en profil vi kan utvikle videre. Han er et stort talent som kan ta det neste skrittet hos oss. Fredrik har en veldig høy frekvens og et flott driv.

- På midtbanen hos Molde må han slåss om plassen mot godt etablerte spillere som Harmeet Singh og Etzaz Hussain. Hvilke muligheter for spilletid har Fredrik Aursnes?

— Vi er ikke i mål med kontraktene for verken Singh eller Hussain. Derfor var denne signeringen viktig for oss. Vi vet også at Daniel Berg Hestad ikke blir med neste år. Skulle vi bli enige med Singh og Hussain vil Fredrik Aursnes kunne komplettere de to, sier Ole Gunnar Solskjær som ikke vil antyde noe om overgangssummen Molde har betalt for Aursnes.

Han utelukker ikke at Fredrik Aursnes blir med spillerne til Amsterdam 10. desember der Molde skal møte Ajax i den siste kampen i gruppespillet i Europaligaen. Molde er som kjent allerede kvalifisert til 16-delsfinalen uansett hvordan den kampen måtte ende.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk