Mikkelsen kan stå uten lag neste sesong

Den tyske bilgiganten Volkswagen skal ha besluttet å legge ned satsingen på rally-VM. Det er i så fall dårlig nytt for Andreas Mikkelsen.

Andreas Mikkelsen kjører for Volkswagen, som nå ser ut til å trekke seg fra rally-sirkuset.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det britiske motorsportmagasinet Autosport meldte tirsdag at Volkswagen legger ned satsingen etter den kommende sesongavslutningen i Australia.

Beslutningen skal være tatt på et styremøte i den Wolfsburg-baserte tyske bilgiganten tirsdag.

Årsaken til at den mangeårige VM-satsingen legges ned er ikke kjent, og ingen i Volkswagen har så langt kommentert Autosports opplysninger.

Audi trapper ned

Skulle opplysningene bli bekreftet, står Andreas Mikkelsen etter alt og dømme uten arbeidsgiver etter årets sesong. Nordmannen har representert Volkswagen de siste sesongene, og har et godt 2016 bak seg.

Foran sesongavslutningen i Australia kjemper han om sølvet i VM.

Franske Sebastien Ogier, som har dominert rally-VM de siste sesongene, representerer også Volkswagen.

Den tyske bilfabrikantens datterselskap Audi opplyste i forrige uke at det avslutter deler av sin satsing på motorsport. Det betyr blant annet at bilmerket ikke vil være involvert i 24-timersløpet på Le Mans.

Utslippsskandale

Volkswagen har det siste året tapt store summer på den mye omtalte utslippsskandalen. I september i fjor slo det amerikanske miljødirektoratet EPA fast at Volkswagen har installert en programvare i sine dieselbiler som gir reduserte utslipp av NOx når kjøretøyene testes.

Volkswagen har i ettertid vedgått at 11 millioner biler, av merkene VW, Audi, Skoda, Seat og VW Nyttekjøretøy som er solgt verden over, har denne programvaren. Avsløringene kostet konsernsjef Martin Winterkorn jobben, og han etterforskes nå for bedrageri.

Miljømyndighetene i USA har varslet en bot på opptil 150 milliarder kroner for jukset, mer enn Volkswagens samlede driftsoverskudd i 2015. Sør-Korea ila i november i fjor selskapet en bot på 106 millioner norske kroner.

Volkswagen er saksøkt for milliarder av kroner i USA og flere andre land.

(©NTB)

Publisert: