Johaug-legen har svart på spekulasjonene

Fredrik S. Bendiksen har poengtert overfor lederen av langrennskomiteen at alt han sa på pressekonferansen var sant.

YDMYK: Torbjørn Skogstad sier norske løpere og ledere må stå litt med lua i hånda når de reiser utenlands til vinteren. Her sammen med Erik Røste. Foto: NTB Scanpix

  • Birger Løfaldli
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

HELSFYR: Torsdag i forrige uke toppet krisen i norsk langrenn seg da Therese Johaugs positive dopingprøve ble kjent. Denne helga er kretsledere og forbundstopper samlet på Scandic-hotellet på Helsfyr i Oslo til skiforbundets årlige høstmøte.

Langrennsdelen av samlingen handlet fredag kveld i all hovedsak om ett tema: Krisen som følge av de to dopingsakene rundt Johaug og Martin Johnsrud Sundby, og de mange avsløringene rundt astmamedisinbruken til norske langrennsløpere.

KOMMENTAR:

Les også

Hovedpersonen har ikke besvart ett spørsmål, legen er taus. Her er det vi gjerne skulle ha spurt dem om

— Jeg beklager at vi starter høstmøtet på denne måten. Normalt skal dette være en hyggelig samling, sier en ydmyk Torbjørn Skogstad, leder for langrennskomiteen.

Han varsler en annerledes sesong, hvor de norske løperne og lederne er nødt til å kjenne sin plass i terrenget.

Krever ydmykhet

— Ydmykhet er ordet som gjelder overalt. Vi må forstå hvor vi står hen og handle litt deretter. Vi må stå litt med lua i hånda, sier han.

Etter at lege Fredrik S. Bendiksen og Therese Johaug ga sine forklaringer til pressen forrige torsdag, har en rekke spørsmål dukket opp. Verken Bendiksen eller Johaug har uttalt seg i etterkant, med unntak av at de ga noen kommentarer i en pressemelding fra skiforbundet da det denne uken ble klart at Johaug var suspendert og at det var åpnet sak mot Bendiksen.

Tunge dager: - Han har opplevd sine verste dager, og det er med ham som alle andre, det går litt opp og ned, sier langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad om lege Fredrik S. Bendiksen, her fotografert under pressekonferansen da Johaug-saken ble kjent. Foto: NTB SCANPIX

Særlig utlendinger har de siste dagene sådd tvil rundt troverdigheten i forklaringen. Blant spørsmålene som går igjen er hvordan både Bendiksen og Johaug kunne unngå å sjekke den mye omtalte salven som ble kjøpt i Italia tilstrekkelig.

Les også

Frykter norske skandaler ødelegger sporten

— Leser ikke aviser

Torbjørn Skogstad sier at han har snakket jevnlig med Bendiksen de siste dagene, senest torsdag kveld. Da var spekulasjonene rundt forklaringen et tema.

— Fredrik leser ikke det som står i mediene, det er sikkert en måte for å skjerme seg på, men hans familie gir ham input, forteller Skogstad.

— Han sa at han hadde forstått at det var blitt stilt spørsmål om det han hadde forklart var riktig. Han ville forsikre seg om at det han hadde sagt på pressekonferansen var hundre prosent hele historien, og at det ikke finnes noe bakenforliggende, sier Skogstad til Adresseavisen.

- Har du noen gang tvilt på forklaringen?

— Nei, jeg har aldri tvilt på verken hans eller Thereses historie, sier Skogstad.

- Sine verste dager

- Skjønner du at det blir stilt spørsmål ved forklaringen?

— Jeg må ærlig talt si at jeg kjenner begge to, og jeg har aldri tvilt på historien. Det er flere utøvere som har sagt at de ville ha stolt på legen slik Therese gjorde. Det er mulig å forstå at både hun og Fredrik mener at hun er helt uskyldig, ut fra det hun har gjort. Hun har spurt legen og fått beskjed om at salven var god, og det har hun trodd på.

Skogstad legger på ingen måte skjul på at Bendiksen har det særdeles tungt.

tb74238d_doc6rwzsj4rbgp6rpve34a.jpg

— Han har opplevd sine verste dager, og det er med ham som alle andre, det går litt opp og ned.

Ifølge skilandslagets pressesjef Gro Eide ønsker ikke Fredrik S. Bendiksen å gi flere kommentarer til saken på nåværende tidspunkt.

Hør Aftenpodden Sport - hvor du får full oversikt over videre saksgang i dopingsaken mot Johaug:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Svindal om Johaug-saken: - Viser hvor kjipt det kan være å være toppidrettsutøver

BT anbefaler

Tusenvis av kvinner fikk unødvendige skader. – Så skambelagt at de ikke engang snakker med sine nærmeste.

Tusenvis av kvinner fikk unødvendige skader. Dette er fylkeslegens sterkeste minner.