Brann nektet å selge Larsen til David Nielsens danske klubb

Reserven kunne blitt utenlandsproff i vinter.

KUNNE FORSVUNNET: Den danske klubben Lyngby ønsket å kjøpe Kristoffer Larsen fra Brann i dette overgangsvinduet. Foto: Odd Mehus.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Brann-spiller Kristoffer Larsen (24) kunne vært i dansk fotball nå. Teknikeren fra Askøy ble i sesongoppkjøringen forsøkt hentet til klubben Lyngby i København. Der er tidligere Brann-spiller David Nielsen trener.

— Jeg har alltid likt Kristoffer som spiller og er sikker på at han ville passet fint i dansk fotball. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Nielsen.

Les også

Endelig er Skaanes helt klar

Brann sa nei

Dialogen mellom den danske klubben og Brann var så konkret at det økonomiske ved en overgang ble tema. På Stadion avviste de forespørselen som kom.

— Vi fikk en henvendelse som vi ikke valgte å gå videre med. Saken gikk ikke til forhandlinger mellom klubbene. For oss var det viktig å ha spillerne vi hadde, og vi hadde god dialog med Kristoffer om dette, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Kristoffer Larsens agent, Kent Karlsen, sier spilleren forholder seg profesjonelt til at han fortsatt er i Brann.

— Kristoffer er fast bestemt på å kjempe i Brann, først for å komme med i kamptroppene, så i førsteelleveren. Men jeg kan bekrefte at det har vært interesse rundt Kristoffer fra dansk fotball, sier Karlsen.

Les også

Derfor vil eksperten ha Braaten på Brann-benken

Kristoffer Larsen fikk spille ett minutt for Brann i serieåpningen, mens han ikke var med i 18-mannstroppen til kampen mot Odd. På Stadion vurderer de det fortsatt slik at spilleren bør være hos dem.

— Vi ønsker at Kristoffer tar kampen i Brann, sier Rune Soltvedt.

Etter at Brann la Lyngby-saken død, kom en mer lokal klubb på banen. Åsane så på muligheten for å hente Larsen, uten at det skal ha virket forlokkende på spilleren i særlig grad. Åsanes sportssjef, Trond Bjørndal, kommenterer på denne måten:

— Da vi så at Brann hadde gode spillere også utenfor kamptroppene sine, vekket det vår interesse. Vi rettet en henvendelse til Brann, den ble behandlet og det kom ikke noe konkret ut av saken, sier Bjørndal.

Les også

Han kan havne på tribunen

Utgående kontrakt

Kristoffer Larsens fremtid i Brann har vært gjenstand for diskusjoner i lang tid allerede. Kontrakten hans løper ut denne sesongen. Tidlig i vinter, da Larsen var skadet, uttalte Brann-trener Lars Arne Nilsen at en rolle som joker og innbytter kunne bli naturlig for mannen som scoret seks mål i fjor.

— Det er jo ikke det du vil høre. Jeg må bare motbevise ham, sa Larsen om den meldingen tidligere i år.

Nå er det høyst usikkert om Brann-kontrakten hans vil bli forlenget. Interessen fra David Nielsen og Lyngby skal ikke være forduftet.

Kristoffer Larsen har spilt 103 A-lagskamper for Brann siden debuten i 2011. Overgangsvinduet lukker når mars blir til april.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering