Brann har valgt en trener vi knapt har hørt om

DODDO-BLOGGEN: Likevel er jeg positiv til ansettelsen av Lars Arne Nilsen.

doddo17.jpg

  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Brann gambler. Det er ikke annet å si når de velger å ansette en trener som i seriesammenheng ikke har oppnådd rare greiene.

Det er en mann som ikke har trent et seniorlag på ett og et halvt år, som aldri har trent en storklubb som Brann, og som bare kan ane hvilket press han snart vil bli satt under.

Brann gikk denne gangen ikke etter det store navnet, den profilerte eller den meritterte treneren. De gikk i helt motsatt retning.

Doddo mener Brann gambler når de ansetter Lars Arne Nilsen som ny hovedtrener. Foto: Fred Ivar Klemetsen

De valgte en mann vi knapt har hørt om. De eneste grunnene til at navnet hans klinger i det fjerne er Branns forsmedelige semifinaletap for Hødd i 2012, og at han opprinnelig er fra Sotra.Det siste gjør nok mange positivt innstilte, for er det noe Brann-supportere liker så er det trenere med lokal tilknytning.

Les også

Jeg gråter for Norling

Når man kjenner til den relativt magre CV-en til den ukjente treneren, så er det nok noen bergensere som undrer seg over hva Brann driver med.

Hvorfor gikk de ikke etter gulltrenere som Solskjær og Mjelde?

De fleste leer imidlertid så vidt på øyelokket, de er alle blitt så desillusjonerte av de siste års elendighet. De fleste bryr seg ikke. Å følge Brann koster for mye. Det er for smertefullt.

Vi er kjent for å være kravstore, men nå krever vi Brann-supportere og bergensere nesten ingenting. Alt vi ber om er en umiddelbar slutt på den vedvarende ydmykelsen.

Hvorfor gikk ikke Brann etter en gulltrener som Ole Gunnar Solskjær, spør Doddo. Foto: NTB SCANPIX

Vi ber ikke om annet enn å se spillerne blø for drakten, se at de svetter, dere vet (og her taler jeg til dere kjære spillere), den kroppslige væsken som utløses når man anstrenger seg.Det er det vi ber om blod og svette. Ikke flere tårer.

Lars Arne Nilsen er ukjent, men han er respektert, og det er derfor jeg er positivt innstilt til denne ansettelsen.

Rapportene om hans virke som trener er gode. Alt jeg har hørt om han de siste dagene klinger som søt Ove Thue-musikk i ørene mine. Det er mann som skal være særdeles dyktig, både på når det gjelder det fotballfaglige og når det gjelder mennesker.

Rune Soltvedt vet bedre enn noen hva som er problemene til Brann. Han vet at hvis Brann-skuten skal komme på rett kjøl igjen så må spillerne vekkes opp fra Tornerosesøvnen som altfor høye lønninger har dullet dem inn i. Og spillergruppen må ikke vekkes med et kyss, slik Rikard Norling prøvde om og om igjen på. Den må vekkes med et spark i ræven.

Har Nilsen det i seg til å oppdra spillerne, lære de et og annet om moral og hardt arbeid? Jeg kan ikke annet enn å håpe.

Muligheten for suksess er for Herr Nilsen uansett stor. Etter Norlings vedvarende og totale fiasko, kan det umulig bli verre. Egentlig bør Nilsen bare tenke på hva Norling gjorde, og så gjøre det motsatte.

Jeg ønsker sotraværingen hjertelig velkommen til byen og laget og gir mannen full støtte.

Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Norling ferdig i Brann: - Vi passet ikke helt sammen, dessverre

BT anbefaler

De hadde ventet å få 23 millioner, men får null. – Vi er ført bak lyset.

Mikal Telle og Made får åtte statlige millioner til to festivaler med hiphop og elektronika på USF Verftet.

LES SAKEN