Kaptein Brede skal bidra – fra sidelinjen

<p><strong>ROTTERDAM:</strong> Hangeland gjør som sjefen sier.<br></br> <strong>LES OGSÅ: <a href="/vm/article141371.ece" target="_self">Iversen ute</a></strong> <strong>| <a href="/landslaget/article141346.ece">Burley jublet for uavgjort</a></strong> <strong>| <a href="/landslaget/article141353.ece">Flytrøbbel for Drillos</a></strong> <strong>| <a href="/landslaget/article141347.ece">Fevang håper å spille</a></strong> <strong>| <a href="/landslaget/article141332.ece">Hangeland raser mot Pandev</a> | <a href="/landslaget/article141339.ece">Drillo skuffet og ergerlig</a> | <a href="/landslaget/article141337.ece">Carew sint på dommeren</a> | <a href="/vm/article141322.ece">England nærmer seg VM</a> | <a href="/vm/article141333.ece">Finland snudde mot lilleputten</a> | <a href="/vm/index.jsp?stats=true&amp;type=seasontable_single" target="_self">Norge fortsatt sist — sjekk tabellen</a></strong></p>

hangeland-benken-lead Erlend Aas/Scanpix

– Jeg er kaptein og får prøve å bidra med det jeg kan. Når ledelsen ønsket å ha meg med til Nederland, blir jeg med, sier Brede Hangeland til Aftenbladet.no.

Det gule kortet, som kom etter en omdiskutert duell med Goran Pandev i lørdagens 0-0-kamp mot Makedonia, betyr at Hangeland må se onsdagens kvalifiseringskamp mot Nederland fra sidelinjen. Landslagssjef Egil Drillo Olsen ser likevel nytte i å ha med Fulham-proffen til Rotterdam.

Kunne reist hjem

– Jeg snakket med Brede om dette etter kampen mot Makedonia, og han vil gjerne bidra. Dersom han hadde insisterte på at han ville reiste hjem, kunne han det, men jeg setter veldig pris på at han ønsker å være med laget videre, sier Olsen til Aftenbladet.no.

For nå trenger Drillo all hjelp han kan få. Det skuffende resultatet gjør at Norge må vinne mot Nederland.

– Brede er kaptein og har veldig stor respekt i spillergruppen. Det er fint å ha han med til Nederland selv om han ikke kan spille, sier Olsen, som til tross for uavgjortresultatet lørdag ikke har gitt opp håpet om VM-billett.

– Toget har ikke gått ennå. Dersom vi slår Nederland, er vi definitivt med. Hvis vi tar poeng, er det muligheter. Taper vi, må vi regne på det, sier Drillo.

– Kan være en fordel

Landslagssjefen er imidlertid fortsatt sterk i troen.

– Nederland var relativt ordinære på Ullevaal, og de spiller en form for fotball som vi pleier å takle. Jeg føler at jeg har et mannskap her som på sitt beste kan levere en bombe og slå Nederland, sier Drillo.

Nederland er allerede klar for sluttspillet i Sør-Afrika etter gårsdagens 2-1-seier over Island i Reykjavik. Onsdagens motstander har full pott og 18 poeng etter seks kamper.

– Det at Nederland er klar, kan være en fordel for oss. Det kan gjøre at de slapper litt av og slår seg litt løs, sier Drillo.

Spillerne som spilte mesteparten av kampen mot Makedonia drev søndag kveld restitusjonstrening i Rotterdam, mens resten av troppen hadde en lett treningsøkt.