Borge nummer syv i Diamond League-finalen: - Det var helt på snittet

Sigrid Borge kastet 59,57 meter i finalen i Diamond League.

Sigrid Borge lyktes ikke helt i Diamond League-finalen. VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

I EM i Berlin for noen uker siden, kastet Sigrid Borge 59,60 meter og endte som nummer åtte i finalen.

Det ønsket hun å forbedre i Diamond League-avslutningen i Zürich.

– Jeg har lyst til det. Dette er det siste store spydstevnet for meg i år. Jeg har lyst til å avslutte med en personlig rekord. Hvis ikke blir det første sesong jeg ikke perser, sa Borge til NRK før finalen i Sveits.

Slik gikk det ikke.

– Det var helt greit. Ikke noen voldsom jubel. Det var helt på snittet kasting egentlig, forteller Borge.

Les også

Torsdag løper Warholm og Ingebrigtsen om store pengesummer

Les også

Lønningsdag og tøffe valg for de norske friidrettsheltene

Første sesong uten personlig rekord

Hennes personlige rekord er på 63,28 meter. Den rekorden er fra i fjor. Problemet er bare at hun vet hun har mye mer inne, noe hun også snakket om etter EM.

I finalen torsdag, ble hun nok en gang stående med et resultat under 60 meter. 59,57 meter holdt kun til syvendeplass. Dermed ble det den første sesongen hvor hun ikke satte ny personlig rekord.

– Jeg håper alltid på å sette ny rekord, men det gikk ikke i år. Jeg har blitt en bedre kaster, hvis du ser på snittet av resultatene mine. Sånn sett er jeg fornøyd med sesongen, sier Borge.

Hun forklarer at en betennelse i skulderen har gjort at hun ikke har kommet skikkelig inn i en god rytme teknisk. Betennelsen er gått over nå, men det har påvirket henne hele sommeren.

– Jeg har brukt sommeren på å komme inn i rytmen. Det har vært en tung sesong sånn sett. Betennelsen er borte nå, det er nå jeg har begynt å kaste normalt igjen, sier hun på telefon fra Zürich.

3000 dollar i premiepenger

Det har likevel vært en bra sesong for Borge. Hun uttalte at åttendeplass i EM isolert sett var veldig bra.

I tillegg vant hun kongepokalen i EM, og kvalifiserte seg altså, til hennes egen overraskelse, til finalen i Diamond League. Nå skal hun la kroppen hvile litt før hun begynner på neste sesong.

– Jeg trenger kanskje å ta det litt stille og rolig, så skal den være helt god. Nå er jeg ferdig for sesongen, det blir å gjøre litt andre ting og restituere kroppen. Betennelsen er ikke noe problem sånn sett, mener Borge.

Spydkasteren kastet sitt beste kast i den fjerde omgangen og tar med seg 3000 dollar i premiepenger.

Hviterussiske Tatsiana Khaladovich vant med et kast på 66,99 meter.