«La oss ikke grave oss ned - dette lover godt for Brann-sesongen»

Doddo mener det var dommeren som var den største grunnen til at Brann ikke vant serieåpningen.

Erik Huseklepp leverte en god kamp mot Fredrikstad og viste at han har gjort mye bra i vinter. Her jubler han etter å ha gitt Brann ledelsen.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Nå gjelder det for å ikke grave seg for dypt ned. Ja visst var det helt usannsynlig surt å miste to poeng tre minutter på overtid, men la oss ikke glemme oppe i den bitre skuffelsen at Brann spilte en god kamp. Før Fredrik Haugen ble utvist i det 75. minutt var Brann det klart beste laget og helt til Fredrikstad scoret på overtid fremsto Brann – sammenlignet med Brann anno 2014 – som et nytt og vitalt lag.

Les også

Her blir Brann-Haugen utvist for filming - mistet seieren

Det var mening over det Brann foretok seg. Når de ikke hadde ballen spilte de dypt og kompakt, var aggressive og løpssterke. FFK fikk lov til å trille ball på egen banehalvdel, men idet de passerte midtstreken ble de straks angrepet av hissige og duelltørste Brann-spillere. Det var en tydelig plan over forsvarsspillet.

Det var det også over den offensive biten. Når Brann erobret ballen spilte de hurtig i lengderetningen, og i nesten hvert eneste angrep var Brann farlig frempå. De var nære ved å score sitt andre for dagen flere ganger.

Det gjorde de i realiteten også, men før vi går løs på dommerne, er det en del Brann-spillere som må fremheves.

Doddo, blogger om Brann.

Ett av Branns store problemer i fjor var at nøkkelspillere på laget enten var skadet eller ute av form. Skal vi bedømme etter årets første seriekamp, blir det ikke slik i år. For det var tydelig at de fleste av spillerne har brukt vinteren godt. Erik Huseklepp lignet omsider på seg selv igjen. I første omgang var han et konstant uromoment for FFK-forsvaret. Det var en fryd å se på, og er det noe vi virkelig unner suksess og fremgang, så er det nettopp den sympatiske Brann-supporteren Erik Huseklepp.Like hjertelig var det å se Vadim Demidov på banen, denne gangen både skadefri og god. Gudene skal vite at vi har trengt en leder av format, at vi har trengt en kriger, en stabilisator og et bindeledd mellom midtbanen og forsvaret. Nå har vi fått det. I hvert fall i seksti minutter. Den dagen Demidov holder en hel kamp, tror jeg også Brann topper tabellen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Vi så også at Acosta styrker Brann. Vi så at Jacob Orlov jobber hardere enn noensinne, og Alex Howarth er en dyktig keeper.

Les også

Etter superredningen: - Straffer er ikke min spesialitet

Det er mye å glede seg over, men fortsatt er det en del ting som minner oss om fjoråret. Straffen som Demir lagde og det halvhjertede returløpet til Barmen i forkant av Fredrikstads scoring er eksempler på det. Brann er fortsatt svake i helt avgjørende situasjoner av en kamp.

Når det er sagt, det var ikke bare derfor at Brann bare fikk med seg ett poeng hjem. Skylden for det legger jeg hovedsakelig på dommer Martin Lundby og hans assistenter.

Brann skulle ledet 2-0, men det viktige andremålet ble feilaktig annullert for offside. 1. divisjon byr altså ikke bare på svakere lag, det byr også på svakere dommere. Jacob Orlov var ikke bare litt onside da han satte inn returen på Barmens stolpeskudd, han var flere meter på den riktige siden. At det målet ikke ble godkjent er ikke bare trist, det er ubegripelig.

Utvisningen av Haugen er mer diskutabel, men etter å ha sett episoden flere ganger, er det liten tvil om at det gule kortet som Haugen får er hardt idømt.

Så kan vi diskutere i etterpåklokskapens lys om Norling burde byttet ut Haugen på et tidligere tidspunkt.

Men alt i alt, dette lover godt. Eller hva tror du?

Publisert: