Steinar Nilsens avgang bekreftet

<p>— Vi er enige om at arbeidsforholdet avsluttes.</p><br></br><br></br>

OSLO 20100509.Brann trener Steinar Nilsen før eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Brann på Ullevaal stadion søndag kveld. Stabæk / Brann 2-1. Aksjon.Foto: Heiko Junge / Scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Statistikksenter Eliteserien:

Sportsklubben Brann og Steinar Nilsen er enige om at arbeidsforholdet avsluttes, heter det i en kortfattet melding på Brann.no i morges.

Brann trener klokken 10.00 og daglig leder Lars Moldestad vil være til stede på Nymark for å kommentere dramaet rundt Nilsens avgang.

— Trekke meg aldri

Nilsen var krystallklar overfor Bergens Tidende i en SMS sent i går kveld. Han fastholdt det han sa torsdag.

Jeg har aldri trukket meg fra en jobb tidligere og har ingen planer om å gjøre det.

Hele gårsdagens mediejakt på treneren startet da Nilsen ikke møtte på treningen. En av de siste treningene like før årets til nå viktigste kamp mot Hønefoss.

Felt av spillerneBakteppet var at spillerne etter gårsdagens trening hadde et evalueringsmøte av treneren. Der kom det frem at kritikken mot hans lederstil og jobb var minst like hard som den var etter fjorårets sesong. Lite har forandret seg.

LES OGSÅ:

Nilsen er for brutal mot enkelte spillere. Spesielt Tijan Jaiteh og Rodolph Austin har fått gjennomgå.

Spillet er for ensidig bygget opp rundt Erik Huseklepp. Det savnes en plan B, som mot Fyllingen, i de tilfellene hvor Huseklepp pakkes inn av motstandernes forsvar eller rett og slett ikke presterer.

Spillerne mener han ikke har god nok kampledelse.

Nilsen bryter oftere ned enn han bygger opp. Tordentalene kommer tett og med høy intensitet. Resultatet blir omvendt av intensjonen: Spillerne blir usikre og redde for å gjøre feil.

Spillergruppen er totalt uten selvtillit og de føler dette skyldes minst like mye treneren som resultatene.

Nilsen fikk alle disse innvendingene presentert av kapteinsteamet i går. Ledet av Håkon Opdal og Eirik Bakke.

Skarsfjord overtar trolig

Da Nilsen fikk kritikken skal han reagert med oppgitthet og sinne

Brann-ledelsen gikk i går i møte med Nilsen og ønsket ikke å gi en eneste kommentar. De svarte ikke på noen av henvendelsene fra Bergens Tidende.

Etter en katastrofal sesongstart med kun ti poeng på tolv seriekamper og en ydmykende cup-exit økte presset for alvor.

At han har en avtale om en forventet sluttpakke på nærmere to millioner kroner gjør at Nilsen ikke ønsker å trekke seg selv. Gjør han det vil det bli vanskelig å få den summen satt inn på konto. Lars Moldestad og Brann håper å slippe billigst mulig.

Da BT gikk i trykken i går var ikke partene enig om en sluttavtale.

Det er derimot ingen som tror at Nilsen leder laget mot Hønefoss mandag. Der er dagens assistent Rune Skarsfjord trolig sjef.

Kritisk til spillermakt

Steinar Nilsen var ikke tilgjengelig for intervju i går kveld utover SMS-en han sendte. Hans bror, Roger Nilsen, som nå er en del av trenerteamet i Viking, har dette å si om Steinars situasjon.

— Han har sagt det samme i 18 måneder, han trenger nye spillere. Det har ikke skjedd, sier Roger Nilsen, Steinar Nilsens bror.

Nilsen ville ikke kommentere brorens avgang som Brann-trener spesifikt i går kveld. Men sier til Bergens Tidende at han vet mye om bakgrunnen for dramatikken i går da Nilsen ikke møtte på trening.

— Jeg vil ikke si noe. Det får han gjøre selv.

— Generelt kan jeg si at han har sagt hele tiden at han trenger nye spillere for at klubben skal bli bedre. Det har ikke skjedd. Da er det en grei sak. Det er spillere der som ikke burde være der. Det kan hvem som helst se, sier Roger Nilsen.

- Spillerne spilte en sentral rolle da Mons Ivar Mjelde måtte gå for 20 måneder siden. Nå ser det ut som om de har spilt en sentral rolle i forbindelse med avgangen til en ny trener. Hva mener du om denne type spillermakt?

— Generelt er det slik at hvis du gir spillerne mer makt enn de bør ha, har du en ledelse som sliter litt.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk