Spansk avis: Ødegaard nekter å høre på Zidane-råd

Martin Ødegaard (16) ble vraket i helgen — nå spekuleres det voldsomt i spanske medier.

Martin Ødegaard har så langt spilt syv kamper og scoret ett mål for Real Madrids reservelag, Castilla.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter at Ødegaard forsvant ut av startelleveren, har Real Madrid Castilla kommet tilbake på vinnersporet. Mens den norske 16-åringen var på landslagssamling og spilte mot Kroatia, nedsablet lagkameratene i Castilla Las Palmas II.

Castilla vant hele 5-0, og under søndagens 2-0-seier mot Conquense ble Martin Ødegaard sittende på benken i samtlige 90 minutter.

CASTILLA-SJEF: Zinedine Zidane på sidelinjen under Trival Valderas - Real Madrid II.

Ødegaards agent, Tore Pedersen, ønsker ikke kommentere om det var noen spesielle grunner til at 16-åringen ble sittende på benken eller om det bare var en rent sportslig vurdering fra Castillas-trener Zinedine Zidane. – Var han for eksempel sliten etter landskampen mot Kroatia?

– Jeg har ingen kommentar når det gjelder Martin nå, svarer Tore Pedersen.

AS: – Ødegaard nekter å trene mer med Castilla

Den spanske sportsavisen AS hevder på sin side å vite at Castillas trenerteam vraket Ødegaard fordi han ikke har klart å tilpasse seg resten av laget.

– Støtteapparatet rundt Castilla føler at Castilla spiller mer som et lag med 10 spillere, og ikke 11, når Ødegaard er på banen. Fordi resten av laget ikke klarer å finne ham offensivt, og den siste tiden har laget sluttet å tilpasse seg siden Ødegaard er blitt utelatt fra startelleveren, skriver AS.

Artikkelen er raskt blitt plukket opp og gjengitt i internasjonale medier, som Eurosport og Daily Mail.

BENKET: Martin Ødegaard ble sittende på benken i hele søndagens Castilla-kamp. Her er han fra den første kampen i Castillas-trøyen - mot Athletic Club II.

AS går så langt som å hevde at Ødegaard selv har nektet å trene mer med reservelaget selv om Castillas trenerteam (Zidane & Co.) har rådet ham til å gjøre det.Den andre Madrid-baserte sportsavisen, Marca, som normalt har de beste klidene innad i Real Madrid, skriver på sin side ingenting om saken.

Ødegaard trener for tiden fire ganger i uka med Cristiano Ronaldo & Co, mens han trener én gang i uka og spiller kamp med Castilla, noe som skal være er en del av avtalen Real Madrid og Ødegaard-leiren inngikk da 16-åringen signerte i januar.

– Ødegaard trener kun med reservelaget dagen før kamp. Det er ikke nok til å "klikke” med de andre spillerne, og det gir dem heller ikke muligheten til å bli kjent. Ved tre anledninger har Castillas trenerteam møtt faren (Hans Erik Ødegaard) og spilleren rådet Ødegaard til å trene mer regelmessig med Castilla, skriver AS.

I en kommentar skriver AS-journalist Alfredo Relaño at vrakingen av Ødegaard var et bra trekk av Castillas-sjef Zidane.

— Jeg vet ikke hva som vil skje videre, men jeg applauderer Zidane som tør å gjøre det, skriver Relaño.

Knarvik: - Lagkameratene villige til å gå over lik for egen suksess

Tommy Knarvik, som selv reiste til det daværende storlaget Leeds United som 16-åring i 1995, tror møtet med spansk fotball har vært tøffere enn forventet for Ødegaard.

Tommy Knarvik, her fra tiden som Nest Sotra-trener, er i dag 3.-divisjonslaget Stords hovedtrener.

– Alle må opparbeide seg respekt ved å prestere bra – uansett seg hvor ung du er. Det er et veldig tøft miljø.– Det er nok helt sikkert tøffere enn det han har forventet. Jeg – som mange andre – ser at han har et unikt talent, både fotballmessig, men også menneskelig. Så jeg tror han skal klare seg fint, sier Knarvik til Aftenposten – og forsetter:

– Men: Unge spillere som drar til utenlandske klubber tror kanskje de vet hva som venter, men det er ufattelig mange faktorer som de ikke vet om. Og noe Ødegaard vil kjenne på kroppen nå, er konkurranseinstinktet til de som er rundt ham. Det er en helt annen hverdag enn han er vant til. Lagkameratene hans er villige til å ”gå over lik” for å skape seg en karriere selv, sier Tommy Knarvik, som etter totalt seks år i Leeds har spilt for Brann, Bryne, Sogndal, Sandefjord, Tromsø, Viking og Bodø/Glimt i Norge, før han i vinter ble ansatt som 3.-divisjonslaget Stords hovedtrener.

Misunnelse i Castilla-leiren?

Knarvik tror Ødegaards lønn – som trolig er betydelig høyere enn det resten av Castilla-spillerne tjener – og det at han får trene med A-laget til Real Madrid fire ganger i uken, kan føre til misunnelse blant Castillas-spillerne – noe AS tidligere også har omtalt.

MISUNNELIGE? Burgui og Noblejas jubler for scoring mot Athletic Club II. Ifølge spanske AS har lønnen til Ødegaard ført til murring i Castilla-garderoben.

– Alle på Castilla har et mål om å spille på A-laget. De er jo blant Spanias største talenter hele gjengen. Og nå kommer det en 16-åring fra Norge som får trene med A-laget regelmessig. Alle spillere – uansett alder – er nødt til å opparbeide seg respekt, og den respekten har han trolig ikke opparbeidet seg ennå, sier Knarvik, som også mener at det norske fotballpublikummet er nødt til å gi 16-åringen tid til å utvikle seg:– Det vil ta tid å tilpasse seg. Det er mange faktorer her. Han må blant annet lære seg et nytt språk, og det vil kanskje ta et halvt år før han klarer å kommunisere med lagkameratene på spansk skikkelig. Vi må gi ham tid. Real Madrid har en plan for ham, og det er et prestisjeprosjekt for dem å utvikle Ødegaard til å bli en førstelagsspillers, sier Stord-treneren.

Han tror heller ikke det er noe dramatikk i at Ødegaard ble sittende på benken hele forrige kamp.

– Jeg tipper Real Madrid er veldig forsiktig med ham. Han er bare 16 år og er allerede noen år foran sin tid. Han må få til å utvikle seg både som fotballspiller og menneske, sier Knarvik.

Publisert: