«En tent Haugen er en god Haugen»

KOMMENTAR: I fire år har vi ventet på det store gjennombruddet. Så vi konturene av en midtbanedirigent i Fredrik Haugen mot Ranheim?

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Jeg har sett glimt og gode kamper fra Haugens side tidligere, som har gitt tro på at det kun var snakk om tid før han tok over taktstokken på midten. Men prestasjonene har vært ujevne, og bidragene i målprotokollen få. Det har gått så lang tid at jeg har undret om han i det hele tatt har kapasitet til å bli en sentral midtbanespiller av klasse.

Tvilen er der fortsatt, men til tross for en noe trøblete start på sesongen for Brann, har jeg sett Fredrik Haugen fra sin beste side i to kamper. Det lover bra. Mot Fredrikstad var han dominerende og styrte mye av Brann-spillet, men en smule overtenning førte til at han fikk to gule kort og ble sendt av banen.

Les også

Haugen skal finne seg selv

BTs kommentator Tore Strand.

Gult kort fikk Haugen også torsdag, noe som forteller meg at han trenger å være på, skal han fungere som alle i Brann ønsker han skal. Det å spille sentralt på midtbanen betyr at man gjennom hele kampen er involvert i nappetak og dueller som kan føre til gule kort. Slikt skal det være, og jeg tror Fredrik Haugen trenger å være klar for slåsskampene hvis han skal spille opp mot sitt beste.Det gjorde han torsdag, og da fungerte han godt i spann med Vadim Demidov. Mens sistnevnte konsentrerte seg om den defensive delen av spillet, oppsto det muligheter for Fredrik Haugen fremover på banen. Som da han ble fint frispilt av Kristoffer Larsen og kunne score et av sine sjeldne mål.

For mangelen på scoringer fra midtbanespillerne har lenge vært et ankepunkt mot både Fredrik Haugen og hans kolleger. Med to elegante touch før han sendte ballen i hjørnet, viste Haugen at ferdighetene er der. Resten handler om timing, løpskapasitet og vilje til å komme seg i de posisjonene som kan gi scoring.

Les også

Orlov fra benken til scoringstoppen på 135 minutter

Den frekvensen må opp, skal Haugen bli den krumtappen alle i Brann håper han skal bli. Forutsetningene har han med et godt blikk for spillet, god nærteknikk, og et godt skudd. Så må han sørge for å være på hugget, aldri slappe av, og hele tiden være klar til den neste duellen.

Dessuten må han raskt lære seg når det er nødvendig å takle over grensen, for med karantene alt etter tre gule kort, kan det ligge an til hyppige karantenepauser for Haugen. Men heller det enn å være pusekatt på midtbanen. Da blir Haugen en av mange i rekken av ordinære midtbanespillere.

Tore Strand er imponert etter å ha sett to kamper av Fredrik Haugen fra hans beste side.

Det var han ikke i torsdag, og for Brann sin del er det å håpe at han kan finne det nivået oftere enn så langt i karrieren. De som var tett på miljøet i Løv-Ham kan fortelle at trener Arne Sandstø var oppe med pekefingeren hele tiden for å få Haugen til å prestere. Det fungerte godt, og kan Rikard Norling finne den nøkkelen i fortsettelsen, er det å håpe at Fredrik Haugen spiller flere gode kamper som mot Ranheim.

Les også

Dette er Udjus' overraskende konkurransefortrinn

Han slo an tonen, Jakob Orlov fulgte opp, og Brann spilte en kamp som bør sette standarden for de neste hjemmeoppgjørene. Resten handler om å brette opp ermene, være tent fra første sekund, og vinne duellene i bortekampene.

Søndag kveld får Fredrik Haugen og hans lagkamerater sjansen til å vise at de har knekt bortekoden når Bryne venter på Jæren.

Tenning, takk, Haugen!

Publisert: