Brann-opphentingen Norling skal bygge fremtiden på

Brann har fått en tøff sesongstart, men nå ser treneren en vei ut av uføret.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det var som trebåtfestivalen i nabobyen Risør. Smekk fullt i gatene, barn ruset på sukker, voksne med solbriller og forventningskfulle smil. Bystyret hadde utsatt møtet sitt til en annen dag, og det var lange køer utenfor Levermyr stadion. Det var folkefest, og sørlendingene hadde invitert gjester som så ut til å være forberedt på begravelse heller enn bryllup.

Brann startet elendig og fortsatte å grave seg ned i molden underveis i 1. omgang. Men i 2. omgang snudde det. Brann-spillerne løp. De scoret et par ganger, de spilte fotball og fikk med seg poeng.

Så hva skal en trener bruke en slik kamp til? Skal han fokusere på det som skjedde i 1. omgang, som var så gudsjammerlig dårlig? Eller det lovende som foregikk etter pause? Skal Brann lære av sine stadig nye feil eller glemme dem?

— Vadim (Demidov) kom bort til meg etter kampen og sa, "dette kan vi bruke, dette må vi bygge videre på". Og jeg er helt enig. Vi bommet med laget sett opp mot kampplanen og forholdene på denne banen. Så fikk vi justert i pausen. Jeg sa bare til dem at nå må vi frem med brystkassen og bak med skuldrene. Og det skjedde, sier svensken.

Les også

Jerv rystet Brann lenge: - Klart det er surt når vi har det i vår hule hånd

— Samme kampplanen

Han er ikke bortskjemt på snuoperasjoner som har endt godt. Brann lå under 1-3 mot Vålerenga i fjor, og da klarte Brann å redusere og utligne. Ellers har ikke Brann under Norling levert opphentinger som har gitt poeng. Men nok en gang møtte Brann en motstander som tilsynelatende hadde giret seg opp til kampen i evigheter. Nok en gang fikk Brann bakoversveis.

- Var det kampplanen som var feil igjen?

— Nei. Vi brukte jo den samme kampplanen i 2. omgang, og da fungerte den.

- Var det da laguttaket som slo feil?

Det ble nok et skuffende resultat for Brann, men Rikard Norling så likevel mye positivt å ta med seg.

— Det vil jeg ikke si. Da begynner man bare å se på spissene igjen. Men dette viste seg å ikke være en kamp for dem, slik det utviklet seg. Det var mer en kamp for Jakob (Orlov) og Azar (Karadas).Det var i alle fall ikke en kamp for Kristoffer Larsen. Teknikeren fikk lite til på den humpete matten, og spissen ble ofret i pausen. Det eneste hans innsats huskes for, er markeringssvikten foran Jervs første scoring.

— Det var min mann som scoret, men jeg ble sperret og kom ingen vei. Bak meg kom Kenneth (Udjus) ut, så jeg ble sperret inne, sier Larsen.

Les også

Brann-innbytteren scoret og skaffet straffe: - Snuoperasjonen har lite med meg å gjøre

— Ikke bekjent av

Erik Huseklepp var sentral i en 2. omgang der Brann faktisk virket. Han kan i farten ikke huske sist Brann hentet inn en tomålsledelse og fikk belønning i form av poeng.

— Jeg kommer ikke på sist. Det må være lenge siden, i hvert fall. Det merkelige er jo at hvis noen i forkant av denne kampen hadde sagt at det skulle ende uavgjort, hadde jeg blitt skuffet. Det var ikke derfor vi kom hit - vi kom hit for å vinne. Men slik kampen utviklet seg, er det bra av oss å komme tilbake og få med oss et poeng.

Kenneth Udjus, som opptrådte merkelig passivt på Jervs første scoring, er enig.

— Det ble ikke så hyggelig å komme tilbake til Sørlandet som jeg hadde tenkt meg. Men dette er en tøff kamp mot et tøft lag. Vi ser Sogndal, som har fått en fantastisk start på sesongen. De klarte heller ikke mer enn uavgjort her. Slik kampen utviklet seg, må vi være fornøyd. Og bygge videre på det vi gjorde etter pause. For 1. omgang, det... Ja, det kan vi ikke være bekjent av.

Publisert: