Mot Snorroeggen-VM

Gøril Snorroeggen er klar for VM. Storesøster Marte kan bli det i løpet av uken.

Publisert Publisert

Byåsens Marte (t.v.) og Gøril Snorroeggen kan bli nytt søskenpar på landslaget.

  • Arne Hole
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Marit Breivik og Thorir Hergeirsson tenker så det knaker på den siste plassen i troppen til håndball-VM. For etter at Katja Nyberg har meldt ryggen klar til innsats, er det bare én plass ledig. Det står mellom Byåsen-jentene Camilla Herrem, Vigdis Hårsaker og Marte Snorroeggen.— Det valget overlater jeg til Marit, men det er klart det hadde vært moro å få med søsteren min, sier Gøril, som ikke har tenkt så mye over at valget kan få direkte konsekvenser for henne.Hvis Breivik tar med venstrekant Herrem, kommer lynvingen i spann med førstevalget Kari Mette Johansen. Kommer ikke Herrem med, må Gøril belage seg på å spille litt som avlaster på venstrekanten.- Jeg spilte litt på venstrevingen under EM i fjor. Husker jeg var litt nervøs, men det var både artig og utfordrende. - Tilløpet blir helt annerledes, du må også skyte på en annen måte og du er mindre involvert. Det blir en omstilling, sier bakspiller Gøril.

Stor sesong.

Marit Breivik skryter av Gørils spill som playmaker i Byåsen i år.- Hun er i fin utvikling og er flink til å skape noe, lyder attesten fra sjefen.- Jeg føler også at det har gått bra i år - mye fordi jeg har fått være skadefri. - I 2005/2006 forsvant jo hele sesongen på grunn av strekker og annet tull, forteller Gøril, som gikk glipp av VM i St. Petersburg - som så mange andre. Trønderjenta har således to EM å se tilbake på, men står foran sin debut som VM-spiller.

Søskenkjærlighet.

Også Marte Snorroeggen går rundt på Toppidrettsentret med et stort smil om munnen. Hun vet at hun er nærmere enn VM-plass enn noen gang. Ryggen til Nyberg kan avgjøre det hele. Frykter Breivik og Hergeirsson at Katja kan ryke i VM, er det bare for Marte å kjøpe inn alpelue og franskloff. - Jeg vet at jeg er en av tre det står mellom. - Det er bare å gjøre så godt en kan på trening og i kamper, sier Marte, som har spilt på A-landslaget før, men ikke i mesterskap. Hun trives i selskap med lillesøster Gøril. Det er lenge siden de lugget hverandre.- Nå backer vi bare hverandre opp. Det er godt å ha henne her.Og i VM?

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Barn frakta til Haukeland med luft­ambulanse etter å ha havna i sjøen

  2. DN: Flere smittet etter fest i hjemmet til smittevern­overlege

  3. Her pipler klimagass opp fra norsk sokkel

  4. – Han skaper veldig stor trivsel

  5. Slik ser E16 ut etter vogntogets tur. Reparasjonen vil koste 250.000 kroner.

  6. Redningsaksjon til Nigardsbreen: Tyske turister kjem seg verken opp eller ned

  1. Håndball