«Det er åpenbart at Brann ikke vil tilhøre toppsjiktet i Tippeligaen»

BLOGG: Stallen må forsterkes. Men hvem skal ut og hvem skal inn, spør Doddo.

Doddo blogger om Brann.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Selv om Brann klarte å rykke opp på første forsøk, er det åpenbart at dette laget ikke vil tilhøre toppsjiktet i eliteserien. Det er derimot ganske sannsynlig at Brann vil tilhøre bunnsjiktet. Det er det flere som mener. Jesper Mathisen, TV 2s allestedsværende ekspert, er klar i sin tale:

— Slik Brann fremstår nå, er de ikke noe dårligere enn Start, Mjøndalen, Tromsø og Sandefjord, men ambisjonen er nok ikke å kjempe for å overleve i Tippeligaen.

Jeg tror vi alle er enige med ham, både supportere og ledere i Brann. Dagens stall gir ikke Kåre Ingebrigtsen, Ole Gunnar Solskjær eller Kjetil Rekdal hodepine og søvnløse netter. Brann skremmer heller ikke Jan Halvor Halvorsen, Trond Fredriksen eller Geir Bakke.

Det som imidlertid få av dem vet, er at Brann – om de får inn nye spillere eller ei - vil fremstå som et langt mer solid lag neste år. Når Lars Arne Nilsen endelig får lov til å bleke hele lerret og etablere helt ny treningskultur, vil vi se et mer temposterkt Brann-lag som orker mye mer. Branns hovedproblem de to siste årene har vært deres fysiske forfatning.

Rikard Norling og hans fysiske trener Simon Hollyhead gjorde en elendig jobb med Brann. Under deres ledelse trente de lite, og de trente lite effektivt, spesielt når det gjaldt utholdenhet og styrke.

Uansett må Brann-stallen forsterkes. Det er for mange spillere det er store spørsmålstegn bak. Noen av dem sliter til stadighet med skader og noen sliter til stadighet med formen. Andre igjen sliter med alderen, og noen sliter med selvtilliten. Det er få som presterer på et stabilt og høyt nivå.

Brann kan ikke gamble på at Vadim Demidov holder seg skadefri, at Erik Huseklepp finner sitt gamle jeg, eller at Fredrik Haugen gjennomfører en hel god sesong. Det må bli en hardere konkurranse om plassene.

Les også

Disse tre er ferdige i Brann

Les også

Haugen tilbys ny Brann-kontrakt

Les også

Dette husker de best fra året i 1. divisjon

Når noen spillere skal inn, er det noen som må ut, og de som ryker først er reservene. Kenneth Udjus, Erlend Hanstveit og Alejandro Castro takker for seg på søndag. I tillegg vet vi at Øystein Øvretveit ikke returnerer til Brann etter utlånsperioden i Nest-Sotra, og at Rennie reiser tilbake til Sverige.

Men det er flere utskiftninger som må til, og de neste som mest sannsynlig ryker er de lokale spillerne. Håkon Lorentzen har fått null tillit etter låneoppholdet i Åsane. Han blir neppe værende i klubben.

Eirik Birkelund har fått litt tillit, men har allerede fått beskjed – via sin agent — om at han ikke vil bli satset på. Har kontrakt frem til sommeren.

Azar Karadas kan med nåværende utgående kontrakt i hånden forlange en ny ettårskontrakt, men det er ennå ikke avklart. Har fungert som Branns superinnbytter i år, men vil hodestyrken hans ha den samme effekten i eliteserien?

Kristoffer Larsen har ett år igjen av kontrakten. Viser på sitt beste landslagsklasse, men på sitt verste er han usynlig. Nøt stor tillit hos Nilsen i sommer, men har i høst slitt benken. For en så talentfull spiller vil det være fatalt å være en ny sesong utenfor førsteelleveren. Ikke uventet har agenten hans begynt å rasle med sabelen.

Fredrik Haugens kontrakt går ut allerede i år. Brann kan ikke – med sin nye lønnspolitikk – tilby ham de samme gode betingelser som han har i dag. Det er det imidlertid andre klubber som kan. Gjør han som fotballspillere flest, går dit lønningsposen er størst, forsvinner han.

I tillegg er det ikke usannsynlig at Jonas Grønner vil forlange mer spilletid, og det er det ikke sikkert at han får i Brann.

Rune Soltvedt har litt av en jobb å gjøre på kort tid. Helt nødvendige utskiftninger må til. Jeg er glad jeg ikke står i hans sko, for her blir det nådeløse beskjeder og tøffe forhandlinger.

Dette håper jeg skjer: Eirik Birkelund får en ny sjanse. Fredrik Haugen følger hjertet og blir i Brann. Amin Askar ønskes velkommen tilbake. Jacob Orlov selges, mens Rennie kjøpes.

Det er Kristoffer Larsen jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med. Et kjempetalent som trenger stor tillit for å prestere. Usikker på om han vil få det i Brann.

Hva mener du?

Publisert: