Bergenserne sikre på kvalik-suksess

Tidligere Brann-spillere om kvalik-motstanderne: Fysisk gode, sterke på dødballer, spiller pent og kontrer bra.

KNUST: Kristoffer Larsen spilte for Hønefoss mot Mjøndalen. Det gikk ikke spesielt bra, men Larsen tror Brann fikser kvaliken fint, enten det blir Mjøndalen eller Bærum.
 • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Dette mener tre tidligere Brann-spillere som nå er i 1. divisjon om kvaliken som venter Brann:

 • Mjøndalen er fysiske, og gode på dødball
 • Bærum spiller pent og har hvasse kontringer
 • Brann skal normalt greit feie motstanden til side

Jørgen Mohus har hatt en sesong med mange skader, og har bare spilt to kamper for Bærum i år. Ettårskontrakten utløper snart, og det er heller tvilsomt om Mohus har planer om å forlenge avtalen med bæringene. Derfor sitter han i en viss skvis dersom det blir nettopp Bærum Brann skal møte i kvaliken.

SKVIS: Jørgen Mohus' kontrakt med Bærum utløper snart, og han er ikke veldig oppsatt på å forlenge. Hans siste kamp kan bli mot Brann, men Mohus mener gamlelaget skal slå både hans Bærum og Mjøndalen.

— Jeg er Bærum-spiller, så det er klart jeg i så fall håper Bærum vinner. Det ville vært rart å si noe annet, sier den tidligere Brann-keeperen nølende.

- Du mener kanskje noe annet enn du sier ...?

— Jeg skal ikke legge skjul på at det der blir tøft.

- Uforutsigbare

Det finnes andre karer med bakgrunn i Brann og skarre-r som har forutsetninger for å uttale seg om Mjøndalen og Bærum. En av dem er Yaw-Ihle Amankwah. Stopperen slo aldri helt gjennom i hjembyen, men var sentral i Sandefjord-mannskapet som feide gjennom årets 1. divisjon. Han mener Brann, dersom de stiller godt forberedt, bør feie kvalikmotstanden til side.

— Bærum er et uforutsigbart lag. De kan være veldig gode, men også ganske dårlige. Det er et kontringssterkt lag, som også er ganske spillende. De har stor entusiasme, mener Amankwah.

- GREIT: - Jeg tror Brann tar dette greit, sier Yaw-Ihle Amankwah. Sandefjord-spilleren er nå klar for eliteseriespill til neste år.

Han beskriver Mjøndalen som et mannskap som spiller en helt annen form for fotball.— De har en solid grunnmur, synes jeg. Det er et fysisk tungt lag, med spillere som virkelig trøkker til på dødball. De er nok det mest solide laget, og det som kan by Brann tøffest motstand. De har Vamouti Diomande på topp, en fyr som til tider kan trylle. Men hvis Brann stiller godt forberedt, tror jeg også det skal gå helt greit. i mine øyne er det klar kvalitetsforskjell på et lag som Brann og disse lagene. Jeg tror Brann tar dette greit, sier Amankwah.

- Godt organisert

Kristoffer Larsen har vendt hjem etter et vellykket låneopphold i Hønefoss. Der ble han kåret til årets spiller, etter kun å ha spilt en halv sesong for klubben. Det forteller kanskje i seg selv en del - Larsen ble sjelden foretrukket i eliteserien av Rikard Norling. Teknikeren var med da Hønefoss fikk juling av Mjøndalen på bortebane.

— Vi tapte 0-5. Mjøndalen er godt organiserte. Mot oss spilte de ganske fin fotball, men styrken deres er dødballer. De har en del gode spillere. Jeg vil tro det er det verste laget for Brann å møte.

Larsen er derimot også litt svak for Bærum.

— De overrasket meg. De spilte pen fotball, skapte trekanter seg i mellom og lot ballen gå i laget. Vi vant 1-0, men Bærum var slett ikke verst, sier Larsen.

Heller ikke han er i tvil om at Brann bør klare brasene:

— Over to kamper skal Brann være bedre enn begge de lagene. Mjøndalen er nok det farligste laget, de har også spillere med mer erfaring og de slo oss ut av cupen i fjor. Men Brann skal være bedre enn Mjøndalen, likevel.

Deltidskeeper

Det er keeper Mohus enig i. Han har tilbragt ett år i Bærum, og beskriver forskjellene mellom Bærum og Brann som enorme.

— Det er så stor forskjell at du vil ikke tro det. Garderoben er kanskje en femtedel så stor som den på Stadion. Det er knapt nok lys på treningsbanen vår, så vi går rundt der i halvmørke. I forrige uke var det rottebesøk i garderoben, og klubbhuset... Vel, det er annerledes enn Brann Stadion, sier Mohus.

I Bærum er det frivillige pensjonister som trår til og vasker spillernes treningstøy. Mohus sin keeperrival - polske Grzegorz Flasza - trener kun med laget annenhver uke. Den andre uken arbeider han på spreng som snekker!

— I 2. divisjon styrte vi visstnok alle kampene, men i år har vi endret litt stil. Vi bytter på å føre kampene, og å ligge lavt og satse på kontringer. Vi spiller variert, mener Mohus.

Han beskriver Mjøndalen med andre ord:

— Det er et lag som satser 90 prosent på dødballer. Der er de gode. De har to gode og raske vinger, og spillerne er store og veldig fysiske.

Branns tidligere reservemålvakt trekker likevel ingen annen konklusjon enn Larsen og Amankwah:

— Brann skal være bedre enn begge. Det er det ikke tvil om. Men alt kan skje.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Bærum SK
 3. Mjøndalen IF
 4. SK Brann
BT anbefaler

Mann døde i arbeidsulykke

En mann i 60-årene omkom i Vik i Sogn.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Jeg kunne vært et annet sted i dag om noen hadde fanget meg opp

 2. Etter første natt i leilig­heten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 3. Bybanestopp i fare: – Har tydelig­vis ikke hatt kontroll

 4. Bergensfilm klar for en av verdens største festivaler

 5. Mener vi har kastet bort et år på å diskutere strømprisen

 6. – Eg har fått høyre at dette er ein slags hemn frå Knausgård