Ville legge opp etter kvartfinale-tapet

<p>Slaven Bilic var sønderknust.</p>

Croatia's national soccer team head coach Slaven Bilic listens during the team's final news conference in Bad Tatzmanndorf June 21, 2008, after losing the Euro 2008 quarter final match against Turkey on Friday. REUTERS/Heinz-Peter Bader (AUSTRIA) HEINZ-PETER BADER

Erli Berg Daneshmand

Kroatias karismatiske trener, juristen og rockegitaristen Slaven Bilic, var så langt nede etter EM-exiten at han vurderte å gi seg med fotball fredag kveld.

— Jeg hadde lyst til å slutte. Ikke bare som landslagssjef for Kroatia, men også som manager, avslørte han i et intervju med BBC dagen etter nederlaget for Tyrkia.

Men han kunngjorde aldri sin avgang på pressekonferansen etter kampen. Til det er Bilic altfor revansjelysten.

- Jeg elsker fotball, og er glad i gutta jeg jobber sammen med. Jeg tror vi kommer tilbake, nærmest lover han.

I løpet av noen minutter ble ellevill glede snudd til endeløs fortvilelse for utrøstelige kroater. Ivan Klasnics scoring i det 119. minutt holdt ikke til avansement. Tyrkias utrolige opphenting på overtid av overtiden og deretter seier i straffesparkkonkurransen var et hardt slag for laget med de røde og hvite sjakkrutene.

— Vi er fryktelig skuffet, det kommer vi til å være i lang, lang tid fremover. Jeg kom inn i garderoben etter kampen og så spillerne mine gråte som unger. Det er ingen tvil om at vi fortjente å vinne kampen.

Bilic har nylig forlenget kontrakten sin med det kroatiske forbundet. Den går ut etter VM i 2010.