- Kan ikke bry oss om politisaken

<p>Tarik Elyounoussi holder sportslig fokus til tross for usportslige tider i FFK.</p>

BANGKOK, THAILAND 20120115.Toppfotballsjef Nils Johan Semb (t.v.) og assistenttrener Ola By Rise (t.h.) takker målscorer Tarik Elyounoussi for innsatsen etter landskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Rajamangala Stadium i Bangkok søndag.Foto: Erlend Aas / Scanpix Aas, Erlend

BANGKOK (fvn.no): Mot Danmark storspilte FFK-spissen, på hjemmebane handler det meste om politiets siktelser og ransakinger av klubblokalene i østfoldbyen. Men det orker ikke Tarik Elyounoussi å tenke så mye på.

— Det er klart det er kjedelig for klubben å komme opp i en slik sak, men det påvirker ikke oss spillere så mye, tror jeg. Vi er profesjonelle og drar på jobb og gjør det vi skal , sier Elyounoussi.

Før helgen var politiet igjen på besøk på Fredrikstad stadion. Bakgrunnen for besøket er Skatteetatens mistanker om at den tidligere FFK-spilleren Raijo Piroja skal ha unnlatt å betale skatt av lønnen han mottok som FFK-spiller, noe som i Norge er straffbart. Før jul ble også de to tidligere lederne i klubben, Morgen Andersen og Bjørn Jensen, pågrepet og tatt med til avhør. Begge ble senere sluppet fri.

Onsdag var politiet på stadion for å hente inn dokumenter i sakens anledning, men VG Nett spekulerer i om det kan være dokumenter i forbindelse med Abgar Barsoms tid i klubben som ble hanket inn.

Totalt er fem personer, samt Fredrikstad FK og FFK Sport ASA siktet.

— Det er en unødvendig sak, men vi vet egentlig ikke så mye mer om den saken enn det som står i avisene. Vi er uansett i en oppkjøringsperiode, så vi har jo viktigere ting å tenke på, som for eksempel å prikke inn formen, sier Elyounoussi.

I fjor startet ”rødbuksene” bra, men sluknet utover på høsten. I år er fjorårets kaptein Celso Borges borte, så hva nå?

— Det blir spennende. Vi har et ungt lag, vi blir nok bedre enn i fjor med tanke på at de unge har fått med seg erfaring fra sitt første år i eliten, så jeg håper vi kan få en god sesong. Vi må bare satse på de vi har. Vi mistet Celso, ja.. Der mistet vi både en god spiller og en god kaptein, det blir vanskelig å erstatte han, sier Tarik Elyounoussi.

Han må selv belage seg på å dra et større lass nå som costarikaneren er borte.