Jesus sikret seieren i toppkampen

(Leicester City – Manchester City 0–2) Benjamin Mendy (26) og Gabriel Jesus (24) ordnet scoringene da hjemmelaget Leicester ikke maktet å stå imot ligalederne i toppoppgjøret.

 • Per Opsahl, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Premier League-leder Manchester City tok en velfortjent seier mot Leicester på tredjeplass, men det tok nesten en time før den første scoringen kom.

Det var backen Mendy som viste avslutningsklasse da han på herlig vis dro seg fri fra Marc Albrighton, og plasserte ballen til venstre for Kasper Schmeichel i det 59. minutt.

Leicester forsøkte tappert å yppe seg, men ble kontret i filler på den andre scoringen. Kevin De Bruyne spilte herlig frem til Jesus. Brasilianeren kombinerte med Raheem Sterling og fikk ballen tilbake. Han kunne enkelt sette inn 2–0 da et drøyt kvarter gjensto av ordinær tid.

Les også

West Brom med sjokkseier – ydmyket Chelsea etter Thiago Silvas røde kort

– Man vet aldri etter en landslagspause, men jeg stoler på spillerne mine. Derfor ga jeg noen av dem som ikke har spilt så mye i det siste sjansen. Premier League er den beste turneringen å vinne, den er over 11 måneder og veldig tøff. Vi trenger tre seirer til, oppsummerte Manchester City-manager Pep Guardiola til Sky Sports.

– Det vi har gjort så langt er utrolig. Lockdown uten tilskuere - alle kampene har vi vært «på». Jeg kommer aldri til å glemme denne sesongen, sa Guardiola til BBC.

ORDNET 2–0-MÅLET: Gabriel Jesus feirer målet som punkterte toppkampen borte mot Leicester.

Manchester City hadde ballen, som vanlig, desidert mest i de første 45 minuttene. Riyhad Mahrez, Sergio Agüero og De Bruyne skapte store sjanser. Sistnevnte med et frispark i tverrliggeren.

I tillegg hadde også Fernandinho en suser i nettet tidlig i kampen, men Agüero sto offside – og i veien for Schmeichel – slik at den ble korrekt annullert.

Dermed har Manchester City nå 17 poeng ned til Manchester United på annenplass – de blå med to kamper mer spilt. Leicester på tredje er 18 poeng bak (med én kamp mer spilt). Chelsea som tapte med sjokkerende 2–5 hjemme mot WBA tidligere i dag er fortsatt fem poeng bak Leicester. De to har begge spilt 30 kamper.

PS! Manchester City skal førstkommende tirsdag spille hjemme mot Borussia Dortmund og Erling Braut Haaland i Champions League. Deretter er det Leeds i ligaen. Leicester møter West Ham borte i ligaen neste helg.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Newcastle United21102024
5Leeds United21104314
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
 1. Premier League
 2. Manchester City
 3. Leicester City FC
 4. Fotball
BT anbefaler

Folk hamstrer ved. Her er det billigst.

– Det var en her tidligere i dag som skulle ha 50–60 sekker, sier Stig Atle Eriksen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. «Et knippe gamle helter viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen»

 2. Blir klærne rene på 30 grader? Vaskeeksperten svarer.

 3. Vei er stengt i helgen: Flere bilister melder om kaos

 4. Hun har en klar melding til de som tapte makt­kampen i Bergen Høyre

 5. Varsler gondol­bråk: – Jeg har ikke tenkt å bo under en slik bane

 6. – Glorifiseringen må ta slutt. Det var drit på 90-tallet også.