Casper Ruud i isolasjon dager før Australian Open

Kun dager før årets første Grand Slam-turnering er Casper Ruud (22) satt i isolasjon.

I AKSJON: Her er Casper Ruud i aksjon i en ATP-turnering i Melbourne onsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det ble klart etter at en ansatt i de lokale helsemyndighetene, som jobbet på hotellet Casper Ruud satt i karantene på ved ankomst Australia, har testet positivt for covid-19.

– Personen testet negativt 29. januar, men positivt 2. februar. Vi bodde på hotellet fra 16. til 30. januar, så vi må teste oss i dag. Er testene negative, håper vi alt er tilbake som normalt i morgen. Hva som skjer om det kommer positive tester blant spillere og støtteapparat, vet vi ikke, sier trener og pappa Christian Ruud til VG.

Bakgrunn: Kaos foran Australian Open

Totalt er mellom 500 og 600 spillere og personer fra støtteapparatene deres satt i isolasjon frem til de kan fremlegge en negativ test, skriver NTB.

– Dette er uheldig for alle, selv om det ikke alle bodde på det hotellet. Vi får bare håpe alle testene kommer tilbake med negativt resultat, slik at vi får kommet i gang igjen, sier Ruud.

Han forteller også at det ikke er mange som forstår hvordan noen kan ha testet positivt.

– Her er de så strenge som de kan være. Vi har sittet i karantene i 14 dager, mens standard de fleste steder er ti dager, fordi det kan ta tid før man får symptomer. Det er ikke så mange som skjønner noe nå.

Les også

Knallhardt corona-regime: – Jeg er heldig som får forlate rommet

Mandag starter årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, og Melbourne, delstaten Victoria og Australia har innført en rekke strenge tiltak for å kunne få gjennomført turneringen.

– Slik det er nå bør ikke Australian Open bli påvirket av dette. Men ting kan forandre seg. Alle vet at dette er en usikker tid, sa delstatsminister Daniel Andrews på en pressekonferansen.

Det ble også innført krav om munnbind inne, og ikke samlinger på mer enn 15 personer. Ifølge Reuters var dette det første lokale smittetilfelle på 28 dager i delstaten.

På en pressekonferanse torsdag sier også arrangøren at de ikke har noen planer om å forandre starttidspunktet for turneringen, men at trekingen av første runde er utsatt til fredag.

Denne uken spilles det flere oppvarmingsturneringer, men torsdag vil det ikke bli spilt kamper i Melbourne Park, opplyser arrangøren.

Ruud var i aksjon onsdag, samme dag som den positive testen til den ansatte i helsemyndighetene ble bekreftet. Det endte med tap mot tsjekkeren Jiri Vesley.

– Serven sviktet litt i midten av det andre settet. Det er små marginer, Casper var også nær ved å vinne kampen, sier trener Ruud.

For Ruud startet forrykende og vant det første settet, han ledet også 3–0 i det andre settet da tsjekkeren brøt, og til slutt vant både det andre og tredje settet.

– Vi skulle gjerne hatt den seieren for å få en kamp eller to til før Australian Open. Men Casper føler spillet sitter, og forhåpentligvis får vi trent igjen i morgen. I dag skulle vi uansett ta det litt rolig.

Publisert: