Kutt-trøbbel for OL-håpet: – Har ikke tid til dette nå

Den OL-aktuelle bokseren Mindaugas Gedminas (24) pådro seg et kutt i fredagens kamp mot Sam Hickey. Skaden kan i verste fall skape store problemer med tanke på OL-kvalifiseringen i juni.

MÅTTE SYS: Mindaugas Gedminas fikk et dypt kutt over venstre øye. Nå taper han verdifull tid frem mot OL-kvalifiseringen
  • Per Opsahl, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Oppgjøret mot skotske Hickey lå an til å bli en solid seier for Gedminas, som lå foran på poeng. Men i tredje runde smalt det, bokstavelig talt.

– Vi kom litt tett på hverandre, og så skallet vi. Jeg fikk kuttet, og dommeren stoppet kampen. Det var fryktelig surt når jeg hadde det så morsomt, og gjorde en såpass god kamp, sier Gedminas til VG på telefon fra Serbia.

– Han måtte sy fire sting med en gang. Nå må vi bare få ham hjem til Norge og til leger som er eksperter på å få dette til å gro skikkelig, sier sportssjef i Norges Bokseforbund Per Arne Skau til VG.

Les også

Knockoutseier for Bernard Torres: – Du verden som han leverte!

OL-HÅP: Mindaugas Gedminas kan bli den første norske bokseren i OL siden 1996.
Les også

Siste OL-sjanse i juni: Kjemper mot karantenereglene

Han er med Gedminas til World Cup-stevnet der det norske boksehåpet skulle få verdifull kamptrening før den meget viktige OL-kvalifiseringen i Paris.

Nå blir det en kamp mot klokken for å bli helt klar til møtet med russiske Gleb Bakhsi i den første kampen i OL-kvalifiseringen i 75-kilosklassen.

– Han har ikke tid til dette nå, egentlig. Nå ryker det en turnering til han der han skulle fått verdifull matching. Dette var fryktelig synd, men det er utrolig morsomt å se i hvor god form han er, sier Skau.

Planen var å få med seg to-tre kamper i løpet av helgen. Nå må Gedminas i beste fall holde seg unna sparring i 10–12 dager. Frykten er at det skal bli enda lenger, ettersom han nylig hadde et kutt på nøyaktig samme sted over det venstre øyet.

– Jeg er ikke så bekymret, for jeg fikk bekreftet at jeg er i veldig god form. Jeg må bare få hjelp og råd slik at dette ikke skal sprekke opp igjen, sier hovedpersonen optimistisk.

Gedminas imponerte voldsomt i den opprinnelige OL-kvalifiseringen i mars i fjor, men så brøt det totale corona-kaoset ut. Dersom han til slutt klarer å kvalifisere seg, så blir det første gang Norge har en bokser i OL siden Jørn Espolin Johnson var med i Atlanta i 1996.

Publisert
  1. Kampsport
  2. Boksing
  3. OL 2021
BT anbefaler

Over fleire år skal den sjukehustilsette ulovleg ha slått opp i pasientjournalar

Fleire av oppslaga ser ut til å vere gjort på grunn av nysgjerrigheit, ifølgje sjukehuset.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Brannvesenet er storfornøyde med kommunens nye tiltak

  2. Prishopp på mat: – Vil nok merke det

  3. Politiet stoppet berusede båttyver

  4. Da døtrene fikk barn i Oslo, flyttet de etter. – Du må gjøre noen valg.

  5. Trafikkulykke på E134

  6. Når andre får barn, gir det Andrea en følelse hun aldri snakker om