Formspiller ordnet Kjønøs første hjemmeseier

(Stabæk-Sarpsborg 08 3–1) Oliver Edvardsen (22) scoret to og assisterte ett da den nye Stabæk-treneren, Eirik Kjønø (30), fikk sin første hjemmeseier.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Vi har fire strake seiere, ser mer solide ut defensivt og begynner å ligne på et lag, sier en tydelig fornøyd Stabæk-trener etter seieren til Discovery+.

Det ble nemlig en særdeles fin kveld for Kjønø og hans menn på Nadderud stadion.

Forsvarsspiller Kasper Pedersen (28), forsvarsspiller Victor Wernersson (26), midtbanespiller Martin Høyland (25) og angrepsspiller Pål Alexander Kirkevold (30) debuterte alle fra start og fikk en drømmedag på jobb.

For allerede etter 8 spilleminutter stanget Simen Wangberg (30) hjemmelaget i føringen etter en corner fra Edvardsen.

Wangberg var dog ferdigspilt kort tid etter da han måtte forlate banen med en skade.

– Det var lysken som knurra litt. Kjedelig. Det er nok en liten strekk, erkjenner Wangberg etter kampslutt til Discovery+.

Men ferdigspilt var heldigvis ikke Stabæks største formspiller, 22 år gamle Edvardsen.

Først utnyttet hurtigtoget en kollisjon i Sarpsborg 08-forsvaret til det fulle: Han driblet av siste forsvarer og trillet inn 2–0. Det var hans fjerde strake kamp med scoring.

– Det begynner å toppe seg nå. Det går bra om dagen, sier Edvardsen, som ble kåret til banens beste.

– Kanskje spillestilen da. Eller å spille under Kjønø igjen. Jeg scoret mye under han da vi var i Grorud og nå scorer jeg mye mål igjen, forklarer tomålsscoreren godformen.

Etter hvilen fant debutant Kirkevold samme mann med en perfekt vektet pasning i bakrom. Alene med bortelagets målvakt, Anders Kristiansen (31), beholdt han roen og lobbet inn sin femte scoring på fire kamper.

Les også

Aursnes ferdig i Molde: Klar for Feyenoord

På tampen innbytter Kristian Fardal Opseth (31) på lekkert vis etter å ha sendt både Yaw-Ihle Amankwah (33) og Marcus Sandberg (30) i pølsebua med en skuddfinte, men Stabæk vant til slutt komfortabelt 3–1.

– Man ønsker alltid å score i debuten, men man får det ikke så mye bedre enn en 3–1-seier. Jeg har steintroa på dette prosjektet, sier debutant Kirkevold til Discovery+ etter kamp.

Seieren sender Kjønøs menn opp på like mange poeng som Mjøndalen. Bruntrøyene tapte sitt oppgjør i den viktige og målrike bunnkampen mot Tromsø tidligere søndag.

Mens en rekke Stabæk-spillere fikk sitt første møte med Nadderud søndag, var det også én som fikk sitt siste.

LEGGER OPP: Solheim gjorde sin siste opptreden for Stabæk søndag.

Mats Solheim (33) legger opp som fotballspiller for å flytte hjem til Stryn og bli bankmann, og etter kampen var han i godt humør:

– Jeg har fått ut mer av potensialet mitt enn Erling Braut Haaland har gjort så langt i hans karriere. Det er faktisk sant. Jeg har hatt en ganske fin karriere utifra forutsetningene, sier Solheim som har spilt for både Sogndal, svenske Kalmar, svenske Hammarby og Stabæk i løpet av sin karriere.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk