Hauge byttet ut i vanskelig bortekamp

(Lille – Milan 1–1) Jens Petter Hauge (21) er blitt godt integrert i Milan-laget. Mot Lille fikk han sin første kamp fra start.

  • Magnus Gamlem, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Hauge har hatt noen innholdsrike uker med A-lagsdebut for Norge, seriegull med Bodø/Glimt og sin første scoring i Serie A forrige helg.

Torsdag startet han for første gang for Milan. Stefano Pioli sitter i isolasjon med corona, og i hans fravær var det Danielle Bonera (39) som ledet laget fra sidelinjen.

Bonera, garantert i dialog med Pioli, valgte å sendte Hauge utpå fra start mot Lille. Der fikk nordmannen og lagkameratene vanskelige arbeidsvilkår fra start.

Første omgang var preget av godt organisert forsvarsspill, noen fæle ballmist og et begrenset antall sjanser. Hauge hadde en gyllen sjanse til å spille fri en lagkamerat foran mål på en overgang, men bommet på den avgjørende pasningen.

Les også

Zlatan Ibrahimovic vant den svenske «Guldbollen» for 12. gang

Ett minutt etter pause eksploderte det fra Milan. Sandro Tonali, døpt «Den nye Pirlo», spilte gjennom Ante Rebic, som stormet mot keeper. Uselvisk og klok slapp han ballen til Samu Catillejo, som fikk en enkel jobb med å sende italienerne i ledelsen. 1687 dager etter hans forrige Europa League-mål – den gangen for Villarreal.

MÅL: Hauge gratulerer Castillejo sammen med Rebic.

Lille er ingen enkel plass å komme. Franskmennene er ubeseiret på hjemmebane i Ligue 1, og midtveis i omgangen svarte de på tiltale. Vertene fikk slått inn i boksen etter et innkast, hvor Jonathan David lekkert la igjen ballen på skuddhold for navnebror, Bamba. En hard avslutning i hjørnet gjorde Gianluigi Donnarumma sjanseløs.

13 minutter før slutt ble Hauge byttet ut etter en godkjent dag på jobben. Kun to poeng skiller Lille på topp og Sparta Praha på 3.-plass i gruppen. Mellom dem ligger Milan. Celtic er så godt som hektet av med bare ett poeng.

Før torsdagens kamp hadde Hauge fått fem innhopp i Serie A og Europa League, og 21-åringen har benyttet sjansene han har fått godt.

Både mot Celtic og Napoli har vingen kommet inn fra benken og scoret på overtid.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Arsenal-sjefen roser nordmann: – Enormt potensial

  1. Jens Petter Hauge
  2. Italiensk fotball
  3. Europa League
  4. Fotball
BT anbefaler

I fjor ville mannen ha sønnen (7) til Norge. Nå er han siktet for å ha mishandlet ham.

Da faren møtte i retten i fjor, fortalte han at sønnen bodde i et annet land.

LES SAKEN