Haaland likt med de største stjernene: – Helt vilt

Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland (20) har like mange seriemål som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Kylian Mbappé denne sesongen.

MÅLTYV: Erling Braut Haaland har hatt en strålende sesong for Borussia Dortmund. Her med lagkamerat Jude Bellingham.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det er helt vilt! Alderen tatt i betraktning også. Jeg tenker ofte på det når han scorer helg etter helg, han er fortsatt i startfasen av karrieren. Det er ekstremt det han driver med, sier Ole Martin Årst, tidligere storscorer i Gent, Standard Liège og Tromsø, til VG.

Bayern Münchens Robert Lewandowski er overlegen med 36 seriemål på 26 kamper i duellen om gullstøvelen for 2020/21-sesongen.

Les også

Haaland-dobbel ga livsviktig Dortmund-seier – fikk gavepakke

Nærmest polakken følger Haaland med 25 ligamål på 26 kamper sammen med følgende:

  • Lionel Messi (Barcelona, 25 mål på 29 kamper)
  • Cristiano Ronaldo (Juventus, 25 mål på 28 kamper)
  • Kylian Mbappé (PSG, 25 mål på 29 kamper)
  • André Silva (Eintracht Frankfurt, 25 mål på 29 kamper)
À JOUR: Erling Braut Haaland har scoret like mange mål som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi i ligaen denne sesongen. I Champions League har Haaland puttet flere.

– Jeg trodde han skulle svinge mer i Dortmund, men han tar bare nye nivå hele tiden og stabiliserer seg på det nivået, sier Årst.

I Champions League er nordmannen toppscorer med ti mål. PSGs Mbappé (åtte mål) og Neymar (seks mål), samt Chelseas Olivier Giroud (seks mål) er fortsatt med i semifinalene og kan ta fra Haaland utmerkelsen.

Haaland scoret senest to mål i Dortmunds viktige seier mot Wolfsburg lørdag.

– Jeg er bare mektig imponert. To klassemål mot Wolfsburg der han viser fart, fotballhode og avslutningsegenskaper. Snittet og antall mål er imponerende, og sesongen er ikke over, sier Sigurd Rushfeldt, målkongen i Eliteserien, til VG.

Les også

50-mål-Haaland knuser alle stjernene siste tiåret: – Snakker for seg selv

Selv hadde Rushfeldt 25 nettkjenninger i sin mest målrike sesong med Austria Wien i 2003/04.

– I dag var han veldig verdifull for laget igjen, sa Dortmund-kaptein Marco Reus, ifølge Kicker, etter Wolfsburg-seieren.

Ole Martin Årst tror Haalands karriere bare vil skyte fart videre, og at nivået han er på nå er «minimumsnivået» hans.

– Alt tilsier at han kommer til å ta nye steg, og at han kommer til å bli den største og mest anerkjente spilleren Norge har fostret, spår Årst.

Haaland har vært linket til de største klubbene i Europa, men Dortmund-ledelsen har flere ganger uttalt at han kommer til å bli i klubben neste sesong.

Publisert: